19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisBogdan și Begu fac legea la Iași Open! Româncele vor juca vineri în sferturi

Bogdan și Begu fac legea la Iași Open! Româncele vor juca vineri în sferturi

Joi a fost o zi perfectă pentru reprezentantele României la BCR Iași Open. Irina Begu și Ana Bogdan, principalele două favorite ale turneului, au obținut calificarea în sferturi și vor juca, vineri, pentru un loc în semifinale. Totodată, avem și o pereche românească în semifinale la dublu, principalele favorite Irina Bara și Monica Niculescu urmând să joace sâmbătă pentru a accede în finală.

Ana a avut nevoie de trei seturi

Prima a avansat în sferturi Ana Bogdan (30 de ani, locul 49 WTA), după o victorie în trei seturi în fața jucătoarei elvețiene Conny Perrin 32 de ani, numărul 433 mondial), scor 6-4, 3-6, 6-1.

La finalul jocului, Ana Bogdan a declarat că publicul din tribune i-a dat energie în momentele dificile ale jocului.

„Îmi place foarte mult să fiu aici, îmi place orașul, îmi plac oamenii și toate aceste lucruri îmi dau energie. Îmi doresc să stau cât mai mult aici, să mă bucur de voi și de joc în sine. S-au complicat puțin lucrurile la 5-0 și din cauza mea, dar și din cauza jocului ei. Rupe ritmul cu acel slice, cu acele scurte, mingi liftate înalte. Nu este ușor să joci împotriva ei. Trebuie să ai multă răbdare, să fii puternică mental. Și dacă nu ai răbdare, se întâmplă ce s-a întâmplat astăzi, ce am făcut eu la 5-0.

La un moment dat, sincer, îmi cam pierdusem energia. Dar în decisiv mi-am spus că acum e momentul să îmi readun forțele. Iar voi, publicul, m-ați ajutat foarte mult. Mă bucur foarte mult că și Simone (n.r. prietenul Anei, Simone Tempestini) a venit alături de mine să mă susțină”, a declarat Ana Bogdan, citată de Prosport.

Ploaie, tenis și victorie la scor

La scurt timp după meciul Anei au intrat pe teren Irina Begu (32 de ani, locul 31 WTA) și Reka Luca Jani (Ungaria, 31 de ani, numărul 167 mondial), pentru ultimul duel din optimi. După o întrerupere de aproximativ două ore din cauza ploii, Irina a reușit să-și intre în ritm și s-a impus cu 6-3, 6-1. În sferturi, românca o va întâlni pe elvețianca Jil Teichmann, cap de serie nr. 6.

La finalul jocului, Irina Begu a declarat că ploaia nu a scos-o din ritm, din contră, a ajutat-o să schimbe unele lucruri.

„Ploaia nu m-a scos din ritm, pentru că eram la începutul meciului. Oarecum m-a ajutat, am reușit să vorbesc și cu Victor (n.r. antrenorul Victor Crivoi) un pic despre începutul meciului și să schimb anumite lucruri. Dar mă bucur că până la urmă am reușit să fiu agresivă în momentele importante. Cu siguranță se poate și mai bine. Sunt în urcare și sper ca următorul meci să fie și mai bun. Cu siguranță va fi un meci greu cu Jil Teichmann. Este o jucătoare de Top 30, chiar dacă acum a scăzut un pic în clasament. Are potențial de jucător de Top 30 și va fi un meci dificil. Am jucat cu ea, știu în mare parte ceea ce trebuie să fac. Mulțumesc și spectatorilor care au rămas după două ore de ploaie și sper să vină și vineri, la meciul din sferturi”, a spus Irina Begu.

Jucătoarele calificate în sferturile de finală primesc 29 de puncte WTA și 3.020 de euro, iar învinsele din optimi rămân cu 15 puncte WTA și un cec în valoare de 1.740 de euro.

Experiența a făcut diferența la dublu

Ziua s-a încheiat cu un meci de dublu în care au fost angrenate două perechi românești. Mult mai experimentate, principalele favorite Irina Bara și Monica Niculescu le-au învins pe mai tinerele Ilinca Amariei și Anca Todoni cu scorul de 6-1, 7-5.

În semifinale, Bara și Niculescu vor juca cu perechea Conny Perrin (Elveția) / Anna Rogers (SUA).

Citește și: Pași mari spre adevăr! Simona Halep pare tot mai aproape de revenirea în tenis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS