14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMarketa Vondrousova a dat lovitura și a câștigat în premieră Wimbledon-ul

Marketa Vondrousova a dat lovitura și a câștigat în premieră Wimbledon-ul

Marketa Vondrousova a câștigat Wimbledon 2023, după o finală scurtă cu Ons Jabeur. Cehoaica s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4, după doar o oră și 22 de minute de joc. Ea a devenit, astfel, prima jucătoare din Era Open care se impune pe iarba londoneză fără a fi cap de serie. De partea cealaltă, Ons Jabeur a devenit prima jucătoare care joacă două finale consecutive la Wimbledon de la Serena Williams încoace (2018-2019).

Ons Jabeur a început partida extraordinar și părea că va câștiga primul set fără mari probleme, însă ceva s-a rupt în jocul tunisiencei, iar Marketa a revenit în meci. După 2-0 și 4-2, Jabeur a picat, iar cehoaica a revenit spectaculos și și-a adjudecat primul set.

Fără pic de presiune până la ultimul punct

Setul doi a început perfect pentru Marketa, care a făcut break-ul chiar în primul game. Publicul a încurajat-o tot mai puternic pe Ons, care a revenit de la 0-40 și nu a mai pierdut niciun punct până când scorul a urcat la 2-1 în favoarea sa. S-a făcut, apoi, 3-1, însă, la fel ca și în setul inaugural, nu a reușit să țină de scor și s-a văzut imediat egalată. S-a făcut chiar 4-4, moment în care tunisianca a clacat pe propriul serviciu și și-a pecetluit soarta în finală. Vondrousova a servit perfect, cu multă încredere și fără presiune, iar titlul de la Wimbledon i-a revenit pentru prima dată în carieră.

Jabeur pierde a treia finală de Mare Slem după cele de la Wimbledon și US Open de anul trecut. Marketa Vondrousova și Ons Jabeur s-au mai întâlnit până acum de 5 ori în carieră. Prima înfruntare dintre cele două a avut loc în urmă cu mai bine de 8 ani, în aprilie 2015, în cadrul calificărilor turneului de la Praga. Atunci, Ons Jabeur s-a retras în setul doi, la scorul de 6-3, 3-0 pentru Marketa Vondrousova, din cauza unei accidentări, notează Gsp.

În urma succesului de sâmbătă de pe iarba de la All England Club, Vondrousova (42 WTA) va pătrunde pentru prima dată în Top 10 WTA: De luni, se va găsi pe locul zece mondial.

Citește și: Novak Djokovic l-a spulberat pe Sinner și va lupta pentru supremație la Wimbledon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS