22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisFilip Jianu a produs surpriza la Iaşi Open! Victorie mare cu Couacaud

Filip Jianu a produs surpriza la Iaşi Open! Victorie mare cu Couacaud

Jucătorul român Filip Cristian Jianu a produs marea surpriză a primei zile la turneul ATP Challenger 100 Concord Iași Open. Filip Jianu, locul 312 ATP, beneficiar al unui wild-card, l-a eliminat în primul tur pe al șaptelea favorit, francezul Enzo Couacaud, numărul 158 mondial, scor 6-2, 6-1.

Deși cotat cu șansa a doua în fața lui Couacaud, un jucător mult mai experimentat, în vârstă de 28 de ani, Jianu, 21 de ani, a făcut un meci solid și s-a impus de o manieră extrem de clară, în doar 64 de minute.

În „optimi”, Jianu l-ar putea întâlni pe compatriotul său Nicholas David Ionel, cel care va juca marți, în primul tur, cu nord-macedoneanul Kalin Ivanovski, jucător venit din calificări.

Tot luni s-au mai calificat în optimile de finală italianul Riccardo Bonadio (6-4, 6-3 cu compatriotul său Edoardo Lavagno) și ucraineanul Vitaliy Sachko. Acesta din urmă a profitat de abandonul favoritului 3, cehul Tomas Machac, în decisiv, la scorul de 6-7 (5), 6-4, 3-0. 

Luni s-au disputat și finalele din calificări, câștigătorii, șase la număr, avansând pe tabloul principal. România a avut patru reprezentanți în turul 2 al calificărilor, dar numai Sebastian Gima a reușit să câștige și să acceadă pe tablou. Gima l-a învins cu 6-4, 6-2 pe Alexandru Jecan, cel care duminică îl elimina în primul tur chiar pe Marius Copil.

Astfel, După David Ionel, Filip Jianu și Cezar Crețu, Sebastian Gima este patrulea jucător român prezent pe tabloul principal de simplu.

Patru români în programul de marți

Ziua de marți va fi una plină la Baza Sportivă Ciric, cele trei terenuri urmând să găzduiască 15 partide. În program vor fi și patru jucători români. Ieșeanul Cezar Crețu va juca în al treilea meci de pe Terenul Central contra argentinianului Juan Bautista Otegui, venit din calificări, și tot în al treilea meci, dar pe terenul 5, vor juca Sebastian Gima și cehul Dalibor Svrcina.

În sesiunea de seară, nu înainte de ora 18.30, Nicholas David Ionel va juca pe Arena Centrală contra nord-macedoneanului Kalin Ivanovski, venit din calificări.

Al patrulea român din program este ieșeanul Matei Onofrei (17 ani), acesta urmând să joace la dublu alături de experimentatul jucător uruguayan Pablo Cuevas (37 de ani).

Tot marți vor debuta la Concord Iași Open și primii doi favoriți. Spaniolul Zapata Mirales, cap de serie numărul 1, va juca cu tunisianul Aziz Dougaz, iar moldoveanul Radu Albot, al doilea favorit, îl va întâlni pe argentinianul Juan Pablo Ficovich.

Citeşte şi: Bianca Andreescu, eliminată cu greu de Jabeur de la Wimbledon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS