14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTransylvania Open 2023 va avea loc la jumătatea lunii octombrie

Transylvania Open 2023 va avea loc la jumătatea lunii octombrie

Cea de-a treia ediţie a turneului de tenis Transylvania Open (WTA 250) va avea loc în perioada 16-22 octombrie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, au anunţat, miercuri, organizatorii.

Mai multe jucătoare din România şi-au anunţat deja prezenţa la Transylvania Open. Sorana Cîrstea, locul 36 mondial, va juca pentru prima dată la turneul de tenis din Cluj. Ana Bogdan (locul 61 WTA) şi Jaqueline Cristian (locul 133 WTA), participante la ambele ediţii ale Transylvania Open, au anunţat şi ele că vor fi prezente.

Meciurile se vor juca indoor, pe hard, pe două terenuri de joc şi vor debuta cu două zile de calificări, în 14 octombrie. La această a treia ediţie a turneului, 16 jucătoare vor evolua în calificări, 32 de jucătoare vor concura la simplu şi 16 echipe la dublu. Campioana va fi răsplătită cu 280 de puncte WTA, iar premiile totale ale turneului sunt în valoare de 259.000 de dolari.

Ciorcilă: „Ne aşteaptă o nouă competiţie puternică“

„Suntem mai mult decât fericiţi că ne vom bucura şi anul acesta de Transylvania Open. Am dus o adevărată luptă pentru a păstra acest turneu la Cluj, pentru că, iniţial, oficialii WTA au anunţat întoarcerea în calendarul competiţional a turneelor din China. Iar asta ar fi încheiat povestea competiţiei care s-a bucurat de un mare succes, atât din partea publicului, cât şi a jucătoarelor, care ne-au desemnat că este cel mai bun turneu WTA 250 din lume. Toate aceste aprecieri ne-au motivat şi am reuşit în final să găsim o soluţie pentru a continua. (…) Ne aşteaptă o nouă competiţie puternică şi un turneu magic”, a declarat directorul turneului, Patrick Ciorcilă, citat de Agerpres.

Prima ediţie a turneului a fost câştigată de estoniana Anett Konaveit, în 2021, după o finală cu Simona Halep, iar anul trecut s-a impus rusoaica Ana Blinkova.

Citeşte şi: Gabriela Ruse a condus-o pe Wickmayer la Wimbledon, dar a cedat pe final

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS