4 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăSportTenisRoland Garros / Bianca Andreescu a ratat in extremis titlul la dublu-mixt

Roland Garros / Bianca Andreescu a ratat in extremis titlul la dublu-mixt

Perechea Bianca Andreescu/Michael Venus a pierdut finala de dublu mixt de la Roland Garros 2023, cei doi fiind învinși după un maxi tiebreak de Miyu Kato/Tim Puetz. Andreescu și Venus au câștigat primul set, scor 6-4, dar le-au cedat pe următoarele: 6-4 și 10-6 în maxi tiebreak. Finala de pe arena Philppe Chatrier a durat o oră și 35 de minute.

Miyu Kato și-a luat revanşa cu triumful de la dublu-mixt, după ce a fost descalificată în optimile de finală ale probei de dublu-feminin, alături de Aldila Sutjiadi (Indonesia). Japoneza a lovit involuntar cu mingea un copil de mingi, iar arbitrul le-a descalificat pe cele două la insistențele adversarelor, Sara Sorribes Tormo (Spania) și Marie Bouzkova (Cehia).

La festivitatea de premiere, Kato a vorbit mai mult despre acel incident: „Ultimele zile au fost grele pentru mine din punct de vedere mental, pentru că am fost descalificată la dublu. Voi face apel și sper să îmi recuperez punctele și premiul”, a afirmat japoneza, care ar fi trebuit să primească 22.000 de dolari pentru prezența în optimi la dublu-feminin. În cazul în care ar fi mers mai departe, premiul s-ar fi ridicat la 44.000 de dolari.

Acum, după această victorie, Miyu Kato va fi recompensată cu 61.000 de dolari după triumful de la dublu-mixt. Tot atât va primi și partenerul ei, Tim Puetz, care a devenit primul jucător din Germania câștigător al probei de dublu-mixt la Roland Garros. De partea cealaltă, Bianca Andreescu rămâne cu performanța de a disputa finala, în condițiile în care a participat pentru prima oară într-o probă de dublu-mixt. Canadianca și neo-zeelandezul Michael Venus vor încasa câte un cec de 30.000 de dolari.

Citeşte şi: Miriam Bulgaru e în optimi la Makarska (Croaţia). Următoarea adversară e din Franţa!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS