10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGreu cu favoritele 2! Gabriela Ruse a părăsit Roland Garros-ul în optimi

Greu cu favoritele 2! Gabriela Ruse a părăsit Roland Garros-ul în optimi

Perechea româno-ucraineană Gabriela Ruse/Marta Kostiuk a fost învinsă de americancele Coco Gauff/Jessica Pegula, cu 6-7 (4/7), 6-4, 6-2, duminică, în optimile probei feminine de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roland Garros. Ruse şi Kostiuk s-au înclinat în faţa favoritelor numărul doi ale probei, după două ore şi 20 de minute.

Primul set al partidei a avut o desfășurare destul de ciudată, iar cele două echipe au alternat de la un joc bun, la unul destul de modest. Americancele au fost primele care au făcut break, dar apoi Ruse și colega sa au restabilit egalitatea. S-a mers apoi cap la cap până în tiebreak, chiar dacă pe parcurs au mai fost izbutite alte patru break-uri, câte două de fiecare. La 6-6, Ruse și Kostyuk au fost mai inspirate și au reușit să-și adjudece setul la 4.

Revenire fantastică a favoritelor

Actul secund a fost unul cel puțin la fel de ciudat la capitolul desfășurare. Pegula și Gauff au făcut 4-0 rapid și păreau că trimit meciul în decisiv, doar că, pe parcurs, românca și ucrainianca au renevit și au ajuns la un singur game în spatele adversarelor, scor 5-4. Americancele au jucat bine pe propriul serviciu apoi și au închis setul cu 6-4.

În decisiv, jucătoarele din SUA au preluat conducerea cu un break și au confirmat imediat cu serviciul. Mai mult de atât, pe fondul unei căderi ale lui Ruse și Kostyuk, Pegula și Gauff au făcut 4-0 și nu au mai avut probleme până la finalul partidei. S-a încheiat 6-2, iar aventura sportivei noastre de la Roland Garros 2023 s-a încheiat în faza optimilor.

Ruse şi Kostiuk s-au ales cu un cec de 43.000 de euro şi 240 de puncte WTA la dublu.

Citește și: Volei (f) / România, victorie frumoasă pe terenul Cehiei în Golden League

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS