17.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisBara şi Mitu, victorioase în primul joc de la Koper! Se complică lucrurile din turul secund

Bara şi Mitu, victorioase în primul joc de la Koper! Se complică lucrurile din turul secund

Jucătoarele române de tenis Irina Bara şi Andreea Mitu au obţinut câte două victorii, marţi, la turneul ITF de la Koper (Slovenia), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari.

Bara (28 ani, 280 WTA) a trecut în primul tur de sârboaica Lala Radivojevic (18 ani, 271 WTA) cu 6-4, 5-7, 6-2, după două ore şi 36 de minute. Românca şi-a luat revanşa după ce fusese învinsă de Radivojevic în martie în optimi la Ricany (Cehia), cu 6-2, 4-6, 7-6 (7/5), notează Agerpres. În turul secund, Bara o va înfrunta pe rusoaica Polina Kudermetova (19 ani, 141 WTA).

Mitu (31 ani, 789 WTA) a dispus de thailandeza Peangtarn Plipuech (30 ani, 316 WTA), cu 6-3, 7-5. Menţionăm că Andreea Mitu a trecut şi de calificări. Acolo, ea le-a învins pe italianca Giulia Gatto-Monticone, cu 6-4, 6-0, şi pe slovaca Sofia Milatova, cu 6-1, 6-2. În faza următoare a competiţiei, Mitu o va întâlni pe nord-macedoneanca Lina Gjorcheska (28 ani, 214 WTA).

Pe tabloul de simplu se mai află două românce, intrate direct în turul secund, Jaqueline Cristian, care o va înfrunta pe croata Lea Boskovic, şi Alexandra Cadanţu-Ignatik, care va evolua contra jucătoarei germane Silvia Ambrosio.

La dublu, Bara şi Mitu au trecut fără probleme în primul tur de cuplul Pia Lovric (Slovenia)/Angelina Wirges (Germania). După exact o oră de joc, cele două sportive s-au impus cu 6-3, 6-1,. În sferturi, româncele le vor înfrunta pe rusoaicele Amina Anşba/Polina Kudermetova, favoritele numărul trei. Jaqueline Cristan şi Alexandra Cadanţu-Ignatik vor juca în primul tur contra cuplului Nuria Brancaccio (Italia)/Adrienn Nagy (Ungaria).

Citeşte şi: Emma Răducanu nu a mişcat cu Ostapenko, la Stuttgart

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS