16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu a strălucit în duelul cu Kenin! Românca va avea de „furcă“ în optimi

Irina Begu a strălucit în duelul cu Kenin! Românca va avea de „furcă“ în optimi

Irina Begu (România, 37 WTA) a reușit o victorie superbă miercuri seară, învingând-o pe Sofia Kenin (SUA, 142 WTA), cu scorul de 6-1, 6-4, în turul al doilea al turneului WTA 500 de la Charleston (SUA).

Sofia Kenin, campioană la Australian Open în urmă cu trei ani, se află în revenire de formă, învingând jucătoare de top sezonul acesta, precum Ludmilla Samsonova, Sloane Stephens sau Anhelina Kalinina. Totul i-a mers până a dat de o Irina Begu impecabilă, care nu s-a lăsat intimidată şi i-a predat o lecţie de tenis în adevăratul sens al cuvântului.

Primul set a fost fără istoric, Begu cedând doar un game adversarei. Kenin a fost mai periculoasă în actul al doilea, dar Irina Begu a continuat să joace inteligent. Break-ul realizat în game-ul al cincilea s-a dovedit a fi decisiv, iar Irina Begu și-a adjudecat victoria după o oră și 23 de minute de joc.

În optimile turneului de la Charleston, dotat cu premii în valoare totală de 780.637 de dolari, Irina Begu se va duela cu favorita principală, Jessica Pegula (SUA, 3 WTA).

Irina Begu și-a asigurat un premiu de 9.340 de dolari și 55 de puncte WTA după calificarea în optimi la Charleston. Dacă o va elimina pe Jessica Pegula, sportiva noastră va fi recompensată cu 18.200 de dolari și 100 de puncte WTA.

Citeşte şi: Jaqueline Cristian, desemnată jucătoarea lunii martie de către ITF

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS