17.6 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGabriela Ruse, învinsă de Bucșa, a fost eliminată de la Indian Wells

Gabriela Ruse, învinsă de Bucșa, a fost eliminată de la Indian Wells

Gabriela Ruse nu a reușit să ajungă pe tabloul principal al turneului „WTA 1000” de la Indian Wells, sportiva noastră fiind învinsă în ultimul tur al calificărilor de Cristina Bucșa, jucătoare născută la Chișinău. A doua favorită din calificări, Bucșa (90 WTA) s-a impus după două ore de joc în fața româncei, scor 7-6(3), 6-4.

Ruse (147 WTA) a condus cu 4-1 în primul set, dar jucătoarea care reprezintă Spania a revenit spectaculos, a recuperat breakul și și-a adjudecat manșa la tiebreak. Cristina s-a aflat la conducere pe toată durata setului secund, unul în care Gabriela și-a pierdut de trei ori serviciul, iar calificarea a fost obţinută fără probleme.

Pentru prezența în ultimul tur al calificărilor, Gabriela Ruse va primi un cec în valoare de 9.440 de dolari și 20 de puncte în clasamentul WTA.

România are două reprezentante pe tabloul principal al competiției din deșertul californian: Irina Begu (duel în primul tur cu Linda Noskova, 54 WTA) și Sorana Cîrstea (va da în runda inaugurală peste Kimberly Birrell, 115 WTA).

Indian Wells se desfășoară în perioada 6 – 19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale se vor afla câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.

Citeşte şi: Debut acceptabil pentru Sorana Cîrstea şi Irina Begu la Indian Wells

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS