20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCSU Craiova a bătut tot în Divizia A şi mai are un pas până în Superligă! Duel inedit la baraj

CSU Craiova a bătut tot în Divizia A şi mai are un pas până în Superligă! Duel inedit la baraj

În perioada 10-12.02.2023, la Dumbrăviţa s-a desfăşurat etapa Retur Echipe Divizia A masculin la tenis de masă, iar cele mai valoroase patru formaţii se vor duela în barajele pentru promovare. CSU Craiova a obţinut victorii pe linie şi în partea a doua a campionatului şi a încheiat prima în grupă, ceea ce face ca prezenţa la baraj să fie asigurată.

CSU Craiova începea returul din postura de lider şi de favorită, cu victorii pe linie în primele meciuri disputate. La fel ca în tur, băieţii lui Vasile Florea au câştigat toate partidele şi de la Dumbrăviţa, au încheiat primii, iar acum se pregătesc pentru meciul de baraj cu CSM Craiova.

În retur, oltenii au câştigat următoarele dispute: 3-0 cu CSM Mediaş, 3-1 cu ACS Dumbrăviţa, 3-0 cu SCM Giurgiu, 3-0 cu CSA Steaua II, 3-0 cu CSS Odorheiu Secuiesc II şi 3-2 cu CSM Cluj-Napoca.

Echipa Craiovei a fost formată din Daniel Simulescu, Cristian Bogdan, Rareș Cuesdean, Mihăiță Mănescu, Marko Pavlovic. Antrenor: Vasile Florea.

Vasile Florea: „Am tratat toate meciurile cu seriozitate“

Antrenorul băieţilor de la CSU Craiova, Vasile Florea, a discutat cu GdS despre cele întâmplate la Dumbrăviţa. Acesta ne-a povestit cum au decurs jocurile din retur şi a prefaţat, pe scurt, duelul de la baraj cu CSM Craiova.

„Am câştigat toate meciurile la băieţi şi din retur şi ne-am clasat pe locul 1 în grupă. Asta înseamnă că va urma să jucăm la barajul de promovare contra celeilalte echipe din Craiova, CSM. Ei au încheiat pe locul al doilea în serie, după Dumbrăviţa şi astfel suntem nevoiţi să ne luptăm cu ei pentru promovare. Nu ştiu dacă pot spune că îmi convine sau nu că jucăm cu CSM Craiova în baraj. Ei au pierdut cu Dumbrăviţa, echipă care s-a întărit cu un sportiv valoros din exterior, deci e greu să ne pronunţăm cât de greu va fi contra lor. Poate dacă am fi jucat şi noi cu Dumbrăviţa m-aş fi putut pronunţa, dar aşa prefer doar să pregătesc duelul.

Noi aflasem cu vreo două meciuri înainte de final că terminăm pe primul loc, dar le-am zis băieţilor că vom juca până la ultimul joc, nu ne vom lăsa. Ce-i drept, băieţii s-au relaxat cu Clujul, dar tot au câştigat, dar, per total, rezultatul final este mai mult decât mulţumitor. Obiectivul nostru era să încheiem primii, pentru că, matematic vorbind, e mai avantajos să joci cu locul al doilea din seria cealaltă. Barajul s-ar putea disputa undeva în jurul lunii aprilie, dar încă nu ştim sigur. Aşteptăm să ne informeze Federaţia Română“, a spus Vasile Florea.

Fetele mai rămân un sezon în Divizia B

Pe tabloul feminin, în returul Diviziei B, fetele care au reprezentat CSU Craiova s-au descurcat foarte bine la Moineşti, dar nu au izbutit să se claseze pe unul dintre primele două locuri, astfel încât să ajungă la baraj. Oltencele au încheiat pe poziţia a treia, cu două înfrângeri şi astfel sunt nevoite să mai rămână încă cel puţin un an în liga secundă.

Rezultate: CSU Craiova -Giurgiu 3-2, CSU Craiova – Moinești II 3-1, CSU Craiova – Constanta 0-3, CSU Craiova – Râmnicu Sărat 3-0, CSU Craiova Arad 3-0, CSU Craiova – Bistrita 0-3, CSU Craiova – CSTA București 3-2. Echipa Craiovei a fost formată din Diana Radu, Carmina Găman și Mădălina Orban.

Vasile Florea a menţionat că echipele Constanţei şi Bistriţei erau aproape imposibil de învins, având în vedere că au în componenţă jucătoare de lot naţional.

„Fetele au pierdut două meciuri şi a fost insuficient pentru a ne clasa în primele două din grupă. Am avut ghinionul că cei de la Constanţa şi Bistriţa să facă nişte schimbări şi să aibă lotul chiar de Superligă, cu jucătoare experimentate. Misiunea noastră a fost mai mult decât complicată. În tur am luat locul al treilea, acum la fel şi iată că aici încheiem sezonul. Fetele au pierdut doar în faţa celor două echipe mai experimentate. Sistemul este acelaşi ca şi la băieţi, se joacă în cruce între primele două, iar restul rămân în Divizia B.

Ideea este că era aproape imposibil să învingi una dintre cele două echipe. Nu era suficient ca doar una dintre fetele mele să câştige un meci, ci trebuia ca toate să învingă. E greu să baţi fete care ne reprezintă internaţional“, a mai spus antrenorul de la CSU Craiova.

Citeşte şi: Gabi Ruse face „ravagii“ în calificări la Doha! Victorie mare cu Teichmann

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS