16.2 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan a luptat cu Bondar, dar părăseşte Australian Open încă din primul tur

Ana Bogdan a luptat cu Bondar, dar părăseşte Australian Open încă din primul tur

Parcursul Anei Bogdan (63 WTA) la Australian Open 2023 s-a oprit în runda inaugurală, fază a competiției unde sportiva noastră a fost învinsă după un meci de mare luptă de unguroaica Anna Bondar (81 WTA), scor 6-2, 2-6, 6-3. Partida a durat două ore și 2 minute de joc.

Ana Bogdan a avut probleme cu serviciul încă de la începutul meciului, iar acest lucru a ajutat-o pe Bondar să intre bine în meci. Sportiva româncă și-a cedat de două ori serviciul în manșa inaugurală, iar la retur nu a fost inspirată, ceea ce a făcut ca unguroaica să treacă în avantaj pe tabelă, scor 6-2. În actul secund, balanţa s-a înclinat în favoarea Anei, care nu a mai făcut greşeli multe şi a restabilit egalitatea cu un 6-3.

Probleme cu serviciul şi în decisiv

Setul decisiv a fost echilibrat doar până la scorul de 3-3, pentru că Bondar a luat ultimele trei game-uri fără să gâfâie şi a închis meciul şi calificarea. Aceasta a fost a doua întâlnire directă dintre Bogdan și Bondar, scorul întâlnirilor directe fiind acum 1-1

În continuare, Anna Bondar, ocupanta locului 81 WTA, se va duela la Melbourne cu favorita numărul 17, Jelena Ostapenko, care a trecut fără emoții de ucraineanca Dayana Yastremska. Cel mai sus, Ana Bogdan ajunsese până în turul trei la Australian Open, în 2018.

Reamintim că, tot în primul tur de la AO, Irina Begu (28 WTA și cap de serie numărul 27) va juca împotriva sportivei Elizabeth Mandlik (SUA – 130 WTA). De asemenea, Sorana Cîrstea (43 WTA) o va întâlni în runda inaugurală pe Yulia Putintseva (Kazahstan – 51 WTA), în timp ce Patricia Maria Țig (790 WTA – clasament protejat) va da peste Shuai Zhang (cap de serie numărul 23 – locul 24 mondial).

Citeşte şi: Zheng s-a retras de la AO, Begu are altă adversară în primul tur! Schimbare de ultimă oră

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS