11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCu Muguruza a revenit, cu Kudermetova a picat! Bianca Andreescu, eliminată de la Adelaide

Cu Muguruza a revenit, cu Kudermetova a picat! Bianca Andreescu, eliminată de la Adelaide

Bianca Andreescu (locul 46 mondial) a fost eliminată în optimile turneului WTA de la Adelaide, după un meci pe care va dori să-l uite cât mai curând. Canadianca a cedat în faţa Kudermetovei în două seturi, scor 4-6, 0-6, asta după ce a câştigat primele patru game-uri ale partidei. Practic, soarta s-a întors împotriva Biancăi, care în turul precedent a revenit spectaculos cu Muguruza.

Bianca a avut un start fantastic de meci (a condus cu 4-0) contra rusoaicei Veronika Kudermetova (a patra favorită), dar continuare a reprezentat un adevărat coșmar pentru sportiva cu origini românești. Inexplicabil, jocul sportivei care reprezintă Canada s-a stins pas cu pas, iar Andreescu a ajuns să cedeze primul set după ce a pierdut șase gameuri la rând (6-4).

Încredere zero, rezultat pe măsură

Încrederea Biancăi a ajuns la un nivel minim, iar Kudermetova a presat și mai mult. A patra favorită a adunat punct după punct, iar game-urile consecutive s-au tot pus în dreptul rusoaicei şi în actul secund. Până la final, Bianca nu a mai avut replică, iar după o oră și 19 de minute meciul s-a încheiat cu un 6-0 în dreptul Kudermetovei.

Surpriza zilei a venit de la meciul Elenei Rîbakina, campioana en titre de la Wimbledon. Kazaha a părăsit la rândul ei competiţia de la antipozi,după ce s-a înclinat în trei seturi, scor 7-6 (7/5), 2-6, 3-6, în faţa ucraineencei Marta Kostiuk. Reamintim că România are două reprezentante în optimile competiției: Sorana Cîrstea o va întâlni pe Ons Jabeur (2 WTA și principala favorită a întrecerii), iar Irina Begu se va duela cu Jelena Ostapenko (a șaptea favorită).

WTA Adelaide face parte din categoria WTA 500, se dispută în perioada 1-8 ianuarie pe hard, are premii totale în valoare de $826.837, iar campioana en-titre este Karolina Pliskova (în 2020).

Citeşte şi: Simona Halep a părăsit Top 10 în primele zile din 2023

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS