13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisUnsprezece români vor lua startul la AO 2023! Avem un debutant în calificări la masculin

Unsprezece români vor lua startul la AO 2023! Avem un debutant în calificări la masculin

Australian Open 2023 se apropie cu pași repezi, iar sportivii români pun la punct ultimele „retușuri“ înainte de a porni în aventura australiană. Competiția care va debuta la începutul anului va fi una mai mult decât interesantă, chiar dacă campioana en titre, Ashleigh Barty, nu va mai participa.

La noua ediție a turneului de la Antipozi vor participa 11 sportivi români, dintre care 10 pe tabloul feminin și unul pe cel masculin. Conform freelancer-ului Daniel Radu, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan vor debuta direct pe tabloul principal, acolo unde vor fi cu clasament protejat și Jaqueline Cristian și Patricia Țig. În calificări la feminin joacă Gabriela Ruse, Irina Bara, Alexandra Cadanțu, Gabriela Lee, în timp ce la masculin va debuta tânărul Nicholas Ionel.

Situația Simonei Halep este una extrem de dificilă, ea fiind singura care s-ar mai putea alătura grupului român. Aceasta va putea participa la Australian Open doar printr-un Wild Card, în cazul unei decizii favorabile și definitive.

Vom avea, totodată, și câteva echipe de dublu cu românce în prim plan: Begu / Rogers, Niculescu / Golubic, Bogdan / T. Maria, Ruse / Kostyuk, Cristian / Korpatsch.

Ediția din 2022 a fost câștigată de Ashleigh Barty, retrasă între timp din activitate. Simona Halep și Sorana Cîrstea sunt cele două românce care au ajuns cel mai departe în competiție, în faza optimilor, unde au fost eliminate de către Alize Cornet (2-1), respectiv Iga Swiatek (2-1).

Citește și: Irina Begu, cu sufletul alături de Simona: „Am încercat să o încurajez cât se poate de mult!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS