5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisJaqueline Cristian, debut excelent în Franţa, la turneul de la Angers

Jaqueline Cristian, debut excelent în Franţa, la turneul de la Angers

Jaqueline Cristian (România, 151 WTA) s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Angers (Franța), după ce a trecut de Hina Inoue (SUA, 358 WTA), scor 6-4, 7-6(5). Jaqueline a obținut astfel prima victorie în circuitul WTA alături de noul antrenor, spaniolul Carlos Boluda (29 de ani).

Jaqueline a întâlnit o adversară accesibilă în runda inaugurală a turneului de la Angers, intrată pe tablou ca lucky loser, ca urmare a retragerii din turneu a suedezei Rebecca Peterson (119 WTA). Cu toate că s-a impus în minimum de seturi, Jaqueline Cristian a trebuit să muncească pentru victorie! Componenta echipei naționale de BJK Cup a României a avut nevoie de o oră și 51 de minute pentru a o învinge pe Hina Inoue, scor 6-4, 7-6(5).

În optimile de finală ale turneului de la Angers, Jaqueline se va duela cu o altă americancă, Alycia Parks (100 WTA), cea care a eliminat-o pe favorita principală a competiției, Shuai Zhang (China, 24 WTA), scor 6-2, 6-3. Pentru calificarea în această fază a turneului dotat cu premii în valoare totală de 115.000 de dolari, Jaqueline și-a asigurat un cec de 1.700 de dolari și 15 puncte WTA.

Citeşte şi: Cinci românce pe tabloul principal de la AO, dar Simona Halep lipseşte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS