19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCaroline Garcia, marea surpriză a anului! Franţuzoaica a câştigat Turneul Campioanelor

Caroline Garcia, marea surpriză a anului! Franţuzoaica a câştigat Turneul Campioanelor

Franțuzoaica Caroline Garcia (29 de ani) a câștigat Turneul Campioanelor, 7-6 (4), 6-4 în finala cu Aryna Sabalenka (24 de ani, 7 WTA). Garcia încheie astfel pe locul 4 un an pe care l-a început pe poziția 74 WTA!

Aryna Sabalenka, jucătoarea care o eliminase pe Iga Swiatek în semifinale, nu a avut răspunsuri pentru Caroline Garcia în finala de la Fort Worth. Cu o precizie impresionantă (11 ași 24 de lovituri câștigătoare), plus o singură dublă greșeală și mai puține erori neforțate decât adversara, Caroline Garcia a câștigat partida în minimum de seturi.

Primul a fost adjudecat în tie-break după ce jucătoarele au mers cap la cap, cu game-uri câștigate consecutiv pe serviciile proprii, iar în setul 2 diferența a fost făcută de un break reușit de Garcia chiar în primul game. Cu punctele câștigate la Turneul Campioanelor, Caroline Garcia va încheia anul pe locul 4 WTA. În 2022, Garcia a obținut 41 de victorii și a fost învinsă de 19 ori.

Victoria de la Turneul Campioanelor i-a adus franţuzoaicei un cec în valoare de 1,57 milioane de dolari şi 1.375 de puncte WTA.

Acesta este al patrulea titlu la simplu cucerit de Caroline Garcia de la debutul sezonului 2022, după cele de la Bad Homburg, Varşovia (în finală cu românca Ana Bogdan) şi Cincinnati, la care se adaugă cel câştigat la dublu alături de compatrioata sa Kristina Mladenovic la Roland Garros.

Citeşte şi: Holger Rune l-a învins dramatic pe Djokovic şi e marele campion de la Paris

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS