16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMaria Sakkari, prima semifinalistă de la Turneul Campioanelor 2022

Maria Sakkari, prima semifinalistă de la Turneul Campioanelor 2022

Maria Sakkari s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor, după al doilea meci de la Fort Worth. Grecoaica a trecut cu scorul de 6-2, 6-4, în 97 de minute de joc, de Aryna Sabalenka. În celălalt meci al grupei, Ons Jabeur a trecut de Jessica Pegula în trei seturi.

Cum grecoaica se impusese în prima partidă din Texas contra lui Pegula, în minimum de seturi, succesul din această noapte îi garantează calificarea în „careul de ași” al competiției, înainte de ultimele confruntări din grupă.

„Dacă nu ești suficient de agresivă pe această suprafață, e game over. Mai ales împotriva unei sportive cum e Sabalenka, una dintre cele mai mari „big hitter” din circuit. Am reușit să joc cum mi-am propus, să pun constant presiune pe ea, să nu îi dau mult timp pentru a lua decizii”, a explicat grecoaica.

Sportiva elenă s-a calificat, astfel, pentru a doua oară la rând în semifinalele Turneului Campioanelor. Anul trecut, a pierdut în penultimul act contra lui Anett Kontaveit, scor 1-6, 6-3, 3-6, iar în acest sezon speră bifeze cea mai bună performanță din carieră la această competiție.

În cealaltă partidă a grupei, Ons Jabeur și Jessica Pegula au oferit o bătălie palpitantă. Tunisianca a avut puterea să revină după ce a pierdut categoric primul set, impunându-se cu 1-6, 6-3, 6-3. Pentru Pegula a fost a 9-a înfrângere la rând contra adversarelor din top 10 WTA (a 7-a în 2022). Chiar și așa, totul va depinde de ultimele partide din grupă, sportiva din SUA, Jabeur și Sabalenka păstrând toate șanse să meargă în semifinale.

Citeşte şi: Gabi Ruse, fără chef de tenis pe final de an! Eşec fără drept de apel la Shrewsbury

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS