15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisȘocul anului în tenis! Simona Halep, depistată pozitiv la o substanță interzisă!

Șocul anului în tenis! Simona Halep, depistată pozitiv la o substanță interzisă!

Veste uluitoare în lumea tenisului! Simona Halep, campioană la Wimbledon în 2019, a fost prinsă dopată la un test anti-doping efectuat la US Open, în acest an! Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a suspendat-o provizoriu pe româncă.

Este vorba despre un test pozitiv de la US Open, turneu din care sportiva noastră a fost eliminată prematur, încă din primul tur de către ucraineanca Daria Snigur. Simona Halep, fost lider mondial în WTA, ar fi avut în sânge ceea ce se numește Roxadustat, o substanță interzisă. Dacă se va dovedi că Simona Halep a luat cu bună știință substanța respectivă, sportiva în vârstă de 31 de ani riscă o suspendare uriașă. Ultima jucătoare de tenis importantă „șifonată” de un scandal de dopaj a fost Maria Sharapova.

Roxadustat, vândut sub denumirea comercială Evrenzo, este un medicament împotriva anemiei. Roxadustat este un inhibitor care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.A fost investigat în studii clinice pentru tratamentul anemiei cauzate de boala cronică de rinichi, iar această substanță se regăsește pe lista celor interzise, conform Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului. Simona Halep a anunțat deja că va lupta pentru a-și demonstra nevinovăția.

Halep a reacționat imediat pe rețelele de socializare, spunând că se va lupta pentru a demonstra că nu a luat cu bună știință vreo substanță interzisă.

Citește și: Încă un pic până la titlu! Jaqueline și Monica, calificate spectaculos în semifinale la Rouen

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS