4 C
Craiova
sâmbătă, 3 decembrie, 2022
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan a părăsit în semifinale turneul de la Parma! Sheriff, mai hotărâtă în decisiv

Ana Bogdan a părăsit în semifinale turneul de la Parma! Sheriff, mai hotărâtă în decisiv

Ana Bogdan (a șasea favorită) a ratat sâmbătă calificarea în finala turneului de la Parma (de categorie 250), sportiva noastră fiind învinsă dramatic, după un meci de mare luptă, de Mayar Sherif (Egipt, locul 74 mondial), cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4.

După ce a cedat primul set cu 6-4 (un singur break a fost suficient pentru a se face diferența), Ana a avut puterea să revină și să îi câștige manșa secundă cu 6-3, tot un singur break fiind hotărâtor. În setul decisiv, Bogdan a început mai bine, a câștigat prima contra serviciului, dar nu a putut menține ritmul, iar adversara a bifat rebreakul. S-a mers cu serviciul până la 5-4, moment în care sportiva din Egipt a făcut diferența de la retur (6-4).

În marea finală (va avea loc tot sâmbătă, de la ora 19.00), Mayar Sherif va da peste Maria Sakkari (favorită principală a competiției).

Pentru parcursul de la Parma, Ana Bogdan și-a asigurat un premiu în valoare de 8.870 de euro și 110 puncte în clasamentul WTA de simplu.

În urma acestui rezultat, Ana Bogdan va acumula 1077 de puncte, ea fiind în WTA Live pe locul 46 (cel mai bun al carierei). Sportiva noastră reușește, astfel, să-și îndeplinească unul dintre obiectivele din ultimele sezoane: pătrunderea în TOP 50 WTA. 

Citește și: Halep și-a anunțat prezența la turneul caritabil din Africa de Sud: „Este o onoare!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS