4.5 C
Craiova
miercuri, 30 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăSportTenisCupa Davis / România - Slovacia 1-1 după prima zi! Copil, învins de Molcan

Cupa Davis / România – Slovacia 1-1 după prima zi! Copil, învins de Molcan

Echipele de tenis ale României şi Slovaciei sunt la egalitate, 1-1, în primul tur al Grupei Mondiale a Cupei Davis, în urma celor două meciuri de simplu de vineri, după ce Alex Molcan l-a învins pe Marius Copil cu 7-5, 6-1, la Bratislava.

Alex Molcan (24 ani, 45 ATP), cel mai bun jucător slovac al momentului, a avut nevoie de o oră şi 29 de minute pentru a se impune în faţa lui Copil (31 ani, 347 ATP).

Primul set a fost unul foarte echilibrat, dar Molcan a făcut diferenţa printr-un break reuşit în ultimul ghem (7-5). În actul secund, Molcan s-a impus clar, cu 6-1, după ce a condus cu 5-0.

Copil a făcut 9 aşi, a comis 4 duble greşeli, însă nu a reuşit să îşi creeze nicio minge de break. Molcan a încheiat cu procentaje foarte bune la serviciu, 76% la primul şi 75% la al doilea.

În primul meci, românul Nicholas David Ionel (19 ani, 283 ATP) a produs surpriza, prin victoria cu 6-7 (4), 7-5, 6-4 în faţa lui Norbert Gombos (32 ani, 99 ATP).

Sâmbătă sunt programate meciul de dublu (ora 15:00), între perechile Marius Copil/Victor Vlad Cornea şi Lukas Klein/Igor Zelenay, precum şi ultimele două meciuri de simplu, Nicholas David Ionel – Alex Molcan şi Copil – Gombos.

Citește și: Irina Begu, victorie convingătoare cu Baindl și calificare în semifinalele Ţiriac Trophy

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS