3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGata și cu Pegula! Simona Halep va lupta cu trofeul pe masă la Toronto

Gata și cu Pegula! Simona Halep va lupta cu trofeul pe masă la Toronto

Simona Halep a învins-o pe Jessica Pegula (28 de ani, 7 WTA), scor 2-6, 6-3, 6-4, și s-a calificat în marea finală turneului de la Toronto. 

Fără set cedat, Simona s-a lăsat captivată de ritmul de joc al americancei Pegula. Nici serviciul nu a ajutat-o în actul inaugural. În aceste condiții, adăugând și o mulțime de erori total necaracteristice, Halep s-a recunoscut învinsă, scor 2-6, după doar 35 de minute.

Sportiva noastră a revenit în meci cu altă atitudine. A luptat pentru fiecare minge, nu a renunțat la niciun centimetru din teren și s-a desprins rapid în setul secund. La capătul a 45 de minute de raliuri intense, dubla campioană de Grand Slam a împins disputa în „decisiv” după 6-3.

Nervii au fost întinși la maximum, ambele jucătoare au izbit cu rachetele de hard, iar disputa a căpătat accente dramatice. La scorul de 2-1 pentru sportiva din SUA, Pegula a beneficiat de 4 mingi de break, dar Halep le-a salvat pe toate cu o defensivă de speriat. A fost momentul de turnură. A 7-a jucătoare a lumii a fost vizibil afectată, „scurtele” au început să i se oprească în fileu, iar dreapta a împrăștiat mingile în afara terenului. În cele din urmă, jucătoarea noastră a câștigat disputa și astfel va juca cu trofeul pe masă la Toronto.

În cealaltă semifinală, în această noapte, se înfruntă Beatriz Haddad Maia (24 WTA) și Karolina Pliskova (14 WTA).

Citește și: Înot | David Popovici, campion european la 100 m liber, cu nou record mondial

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS