25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan a confirmat! S-a calificat în optimile turneului WTA de la Varşovia

Ana Bogdan a confirmat! S-a calificat în optimile turneului WTA de la Varşovia

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Varşovia, dotat cu premii totale de 251.750 de dolari, după ce a dispus, luni, de spaniola Nuria Parrizas Diaz, cap de serie numărul şapte, cu 6-4, 7-6 (3).

Ana Bogdan (29 ani, 108 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 58 de minute, informează Agerpres.

Iberica a început mai bine meciul şi a condus cu 2-0, dar apoi Ana Bogdan a câştigat patru ghemuri la rând şi acest avantaj s-a menţinut până la finalul setului (6-4). În actul secund, Parrizas a reuşit să se desprindă la 5-2, dar românca a revenit şi a dus setul în tiebreak, unde a reuşit să se impună cu 7-3.

Ana Bogdan, care a avut procentaje mai bune la serviciu, şi-a asigurat un cec de 3.800 de dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi va întâlni op reprezentantă a Cehiei, pe Katerina Siniakova, învingătoare cu 6-2, 6-4 în faţa compatrioatei sale Jesika Maleckova.

Românca a învins-o pe Siniakova anul trecut în primul tur al calificărilor la Madrid, cu 7-6 (7), 7-5.

Ana Bogdan este înscrisă şi la dublu, unde o va avea ca parteneră pe Kristina Mladenovic (Franţa), adversarele lor din prima rundă fiind principalele favorite, Anna Bondar (Ungaria)/Kimberley Zimmermann (Belgia).

Citeşte şi: Volei | SCMU Craiova l-a cooptat pe Filip Kovačević!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS