8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMarius Copil a debutat perfect la Concord Iași Open

Marius Copil a debutat perfect la Concord Iași Open

Marius Copil, locul 330 ATP, s-a calificat, marți seară, în turul 2 la turneul ATP Challenger 100 Concord Iași Open, după ce l-a învins în runda inaugurală pe ucraineanul Oleg Prihodko, numărul 351 mondial, scor 6-2, 7-6 (3).

Primul set a fost câștigat clar de Marius Copil, care s-a impus cu 6-2, în 25 de minute, după ce a reușit două breakuri.

Actul al doilea a fost mult mai echilibrat, cu câte un break de fiecare parte. Mai întâi l-a reușit ucraineanul, la 2-2, pentru ca Marius să revină spectaculos și să conducă cu 5-4. În game-ul al zecelea, ucraineanul a salvat o minge de meci a lui Marius, ducând meciul în tie-break. Aici, Copil s-a impus clar, cu 7-3 și a închis meciul după o oră și 27 de minute, în uralele spectatorilor prezenți în tribunele Bazei Sportive Ciric.

Pentru accederea în turul secund, Marius Copil va primi 9 puncte ATP și 1460 de euro.

Marius Copil va juca în turul 2 cu brazilianul Frederico Silva Ferreira, locul 284 mondial, care l-a învins în primul tur prin abandon pe campionul de anul trecut, Zdenek Kolar. Cehul, favorit 3, s-a retras din motive medicale la scorul de 4-4 în setul 2, după ce câștigase primul act cu 6-4.

Alți patru jucători români au pierdut marți în turul întâi. Cezar Crețu a cedat la germanul Louis Wessels, 4-6, 2-6, Nicolae Frunză a fost învins de italianul Luciano Darderi, 1-6, 5-7, Ștefan Paloși a fost eliminat de belgianul Joris De Loore, 2-6, 2-6, iar Filip Cristian Jianu s-a înclinat în fața francezului Geoffrey Blancaneaux, al cincilea favorit, scor 2-6, 5-7.

Citeşte şi: Raluca Olaru şi Anna Kalinskaya au ajuns în sferturile de la Laussane

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS