8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSemifinale, venim! Simona Halep a învins-o rapid pe Anisimova şi defilează la Wimbledon

Semifinale, venim! Simona Halep a învins-o rapid pe Anisimova şi defilează la Wimbledon

Simona Halep pur şi simplu defilează la Wimbledon! Sportiva noastră a umilit-o şi pe Amanda Anisimova în faza sferturilor de finală, scor 6-2, 6-4 şi astfel s-a calificat în prima semifinală de Grand Slam după doi ani şi jumătate. Victoria Simonei a venit după doar o oră şi cinci minute de joc.

Siguranţă incredibilă în fiecare lovitură

Startul de meci a adus două game-uri impecabile făcute pe propriul serviciu de fiecare sportivă. Apoi, în jocul Anisimovei a intervenit precipitarea, în special pe serviciu. Chiar dacă a condus cu 30-0, americanca a pierdut patru puncte consecutive, iar Simona a trecut în avantaj cu break, scor 2-1. Backhand-ul celor două jucătoare a fost la un nivel ridicat în primul set, iar jocul a căpătat aspecte spectaculoase cu fiecare punct consumat. De asemenea, siguranţa din jocul Simonei a făcut ca Anisimova să cedeze în multe momente iniţiativa.

Halep a rezolvat fără probleme serviciul, a făcut 3-1, iar pe fondul unei căderi a Anisimovei, sportiva noastră s-a desprins decisiv. Treptat, scorul a căpătat proporţii, s-a făcut chiar 5-1, moment în care adversara a mai revenit puţin în meci. La 5-2, Simona a reuşit câteva execuţii de clasă, lunguri de linie fantastice şi a închis setul clar, scor 6-2.

Puţine emoţii pe final, dar s-a văzut valoarea

Actul secund a debutat asemănător cu primul, cu două game-uri pe serviciu, iar apoi cu un break perfect al sportivei din România. Jocul impecabil al Simonei a continuat, iar cu serviciul a făcut ravagii. După două cross-uri consecutive, a urmat şi o scurtă de clasă a româncei, prin care şi-a „îngenuncheat“ adversara. Anisimova nu a mai avut răspuns nici pe propria lansare, iar scorul părea să fie unul aproape imposibil pentru un sfert de finală. La 5-1, la fel ca şi în primul set, Amanda a mai avut o scurtă răbufnire de orgoliu, a făcut 5-2 şi imediat a izbutit primul break al ei în această dispută.

Halep a propus în acest meci, per total, un joc bun din toate punctele de vedere şi, chiar dacă în setul secund au apărut mici probleme, diferenţa de valoare dintre cele două sportive s-a observat încă de la primele mingi. S-a ajuns chiar şi la 5-4, moment în care Simona a trecut la serviciu. Anisimova a avut un incredibil 40-0 pe serviciul Simonei, dar sportiva noastră şi-a demonstrat clasa, a revenit spectaculos şi a închis meciul cu 6-4.

Urmează Rybakina!

Halep a avut 3 aşi, fiecare jucătoare a făcut câte o dublă greşeală, românca fiind superioară cu al doilea serviciu, dar şi la procentajul mingilor de break, salvând şase din cele 7 create de Anisimova. Anisimova a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 13-10, dar a făcut multe erori neforţate (27-6).

Românca are acum 3-1 în meciurile directe cu Anisimova, pe care a întrecut-o recent la Bad Homburg, pe iarbă, cu 6-2, 6-1, în sferturi. Americanca a câştigat primul lor duel, în 2019, în sferturi la Roland Garros, cu 6-2, 6-4, iar Halep şi-a luat revanşa un an mai târziu, în turul al treilea al Openului Franţei, cu 6-0, 6-1.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 535.000 de lire sterline, iar în penultimul act o va înfrunta pe kazaha Elena Rybakina, cea care a dispus de Ajla Tomljanovic, în sferturi, cu scorul de 4-6, 6-2, 6-3.

Citeşte şi: Ons Jabeur, cu paşi repezi spre finala de la Wimbledon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS