15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisOns Jabeur, cu paşi repezi spre finala de la Wimbledon

Ons Jabeur, cu paşi repezi spre finala de la Wimbledon

Tunisianca Ons Jabeur, numărul 2 mondial, a devenit prima jucătoare de tenis arabă care accede în semifinalele unui turneu de Mare Slem, după ce a învins-o în trei seturi, 3-6, 6-1, 6-1, pe cehoaica Marie Bouzkova, marţi la Wimbledon.

În vârstă de 27 de ani, Ons Jabeur a atins în 2021 sferturile de finală la competiţia londoneză. În acest sezon, ea a sosit la Wimbledon fără niciun eşec pe iarbă, după ce a cucerit titlul la Berlin şi a trecut apoi de primele patru tururi la All England Club fără să cedeze niciun set.

Adversara sa din penultimul act va fi germanca Tatjana Maria, numărul 103 mondial, care a învins-o în sferturile de finală, cu 4-6, 6-2, 7-5 pe compatrioata sa Jule Niemeier. Maria, care va împlini 35 de ani luna viitoare, mama a două fetiţe, nu reuşise să depăşească până în prezent turul al treilea la turneele de Grand Slam.

Astăzi vor fi stabilite şi celelalte două semifinaliste de la actuala ediţie a turneului de la Wimbledon, la finalul meciurilor Simona Halep (România) – Amanda Anisimova (SUA) şi Ajla Tomljanovic (Australia) – Elena Rîbakina (Kazahstan).

Citeşte şi: Toată România cu ochii pe Simona! Astăzi luptă cu Anisimova pentru semifinale

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS