14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTatjana Maria i-a venit de hac Soranei după un joc de peste două ore

Tatjana Maria i-a venit de hac Soranei după un joc de peste două ore

Sorana Cîrstea (32 de ani, 32 WTA) a cedat în turul II la Wimbledon, după o partidă dură contra germancei Tatjana Maria (34 de ani, 103 WTA), scor 3-6, 6-1, 5-7. Cîrstea a părăsit tabloul la capătul a două ore și 11 minute de joc pe Terenul 18.

Sorana a debutat cum nu se putea mai rău în meciul cu Tatjana Maria şi şi-a pierdut primele două break-uri. La 5-0, germanca s-a văzut cu „sacii“ în căruţă şi a lăsat-o mai moale, iar Sorana a încercat să revină în meci. I-a ieşit jocul până la scorul de 5-3, când Tatjana a servit bine şi a închis setul. În actul secund rolurile s-au schimbat, iar românca a făcut furori pe iarba londoneză. Aceasta a jucat excelent şi cu reverul, dar şi cu lungul de linie, şi-a păcălit adversara în multe momente şi a trimis meciul în decisiv după un 6-1 convingător.

Startul setului al treilea a adus un avantaj moral excelent pentru Cîrstea, 3-0 cu două break-uri, doar că adversara sa a revenit aproape nesperat şi a restabilit egalitatea. S-a mers, apoi, din aproape în aproape, iar decisivul a ajuns în prelungiri. La 5-5, Maria a preluat conducerea, iar apoi a forţat decisiv pe serva Soranei. Sportiva din Germania s-a calificat, astfel, după 7-5 în ultimul set.

Reamintim că Sorana, care în turul 1 a trecut de Aleksandra Krunic, 7-6(5), 7-6(1), câştigase toate cele 3 dueluri cu Tatjana Maria până în prezent. Precedentul a fost la Roland Garros 2022, 6-3, 6-3.

În turul 3, Tatjana Maria va juca împotriva grecoaicei Maria Sakkari.

Citeşte şi: Simona Halep: „Sunt foarte fericită de cum am jucat“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS