9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona Halep, prestație de mare jucătoare în primul meci de la Wimbledon! Românca e în turul doi

Simona Halep, prestație de mare jucătoare în primul meci de la Wimbledon! Românca e în turul doi

Simona Halep a învins-o pe cehoaica Karolina Muchova (25 de ani, 81 WTA), scor 6-3, 6-2, în primul tur al turneului de la Wimbledon și astfel a debutat cum nu se putea mai bine pe iarba londoneză. Românca a revenit pe iarba care îi aducea în 2019 cea mai mare satisfacție din carieră. Adversara nu a fost deloc una facilă, Karolina Muchova, o cehoaică imprevizibilă, cu un bilanț bun în fața jucătoarelor de top.

Roadele muncii depuse alături de Patrick Mouratoglou s-au văzut din nou. Dubla campioană de Grand Slam a servit extroardinar, terminând primul set cu procentaje pe care le vedem doar la băieți, pe tabloul masculin. A pus prima minge în teren în 80% din rânduri, câștigând 81% dintre punctele jucate cu prima minge și 75% dintre cele disputate cu a doua, punctează Gsp.

Doar 31 de minute a durat actul inaugural, pe care și l-a adjudecat cu 6-3 fără prea multe emoții. Setul secund a fost unul aproape perfect, cu execuții excelente, „scurte” perfect plasate, lunguri de linie și greșeli extrem de rare. Simona a urcat des și la fileu, iar Muchova nu a avut nicio șansă. Halep a închis meciul cu 6-2.

Pentru calificarea în turul al doilea, Simona Halep va primi un cec în valoare de 78.000 de lire sterline (96 de mii de dolari).

În turul următor, învingătoarea meciului Halep – Muchova va juca împotriva belgiencei Kirsten Flipkens (36 de ani, 190 WTA).

Citește și: Wimbledon 2022: Ana Bogdan, calificată în turul secund

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS