20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu nu a avut probleme cu Gorgodze, în primul tur de la Wimbledon

Irina Begu nu a avut probleme cu Gorgodze, în primul tur de la Wimbledon

Irina Begu (31 de ani, 43 WTA) a învins-o pe gruzina Ekaterine Gorgodze (30 de ani, 114 WTA), scor 6-4, 6-1 și s-a calificat în turul secund de la Wimbledon 2022. Irina a abordat turneul de la Wimbledon fără vreun test anterior pe iarbă. A venit direct după optimea de finală jucată la Roland Garros, dar nu a resimțit trecerea de la o suprafață la alta. 

Aceasta a fost ajutată și de faptul că în față a avut o adversară modestă, cu rezultate bune doar în probele de dublu, acolo unde face pereche cu românca Irina Bara. Begu a avut procentaje excelente la serviciu, 77% dintre punctele jucate cu prima minge fiind adjudecate. Irina i-a oferit adversarei o singură oportunitate de break, salvată.

Begu a mai învins-o pe Gorgodze în aprilie, în calificările turneului de la Madrid, cu 6-2, 6-4.

Irina Begu şi-a asigurat un cec de 78.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe italianca Elisabetta Cocciaretto (21 ani, 117 WTA), care a produs una dintre surprizele primei zile, învingând-o pe compatrioata sa Martina Trevisan, cap de serie numărul 22, cu 6-2, 6-0.

Alte cinci românce vor evolua marţi în primul tur: Simona Halep (contra cehoaicei Karolina Muchova), Gabriela Ruse (împotriva americancei Cori Gauff), Mihaela Buzărnescu (contra germancei Nastasja Schunk), Irina Bara (împotriva franţuzoaicei Chloe Paquet) şi Ana Bogdan (contra ucrainencei Daiana Iastremska).

Citeşte şi: Startul perfect la Wimbledon! Sorana Cîrstea a muncit cu Krunic, dar e în turul al doilea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS