13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisFinala românească, doar un vis! Și Cîrstea și Halep au fost învinse în semifinale la Birmingham

Finala românească, doar un vis! Și Cîrstea și Halep au fost învinse în semifinale la Birmingham

Visul frumos s-a terminat! Atât Sorana Cîrstea, cât și Simona Halep au pierdut meciurile din semifinalele de la Birmingham și astfel au ratat șansa de a lupta într-un meci direct pentru trofeu. Ambele meciuri au avut accente dramatice, cu trei seturi, dar finalul a fost de fiecare dată al adversarelor. Sorana a cedat cu scorul de 6-4, 1-6, 6-7 (5-7) în fața lui Shuai Zhang, în timp ce Simona a pierdut cu 3-6, 6-2, 4-6 meciul cu Haddad Maia.

Luptă crâncenă până la ultimul punct

Sorana Cîrstea a ratat șansa de a juca prima finală din carieră într-un turneu desfășurat pe iarbă. A câștigat primul set în semifinala cu Shuai Zhang, dar a cedat controlul partidei ulterior.

În primul set, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 4-4. Sorana a ridicat nivelul în acel moment și a reușit unicul break de până atunci, cu care și-a adjudecat setul. Actul secund i-a aparținut în totalitate chinezoaicei, care a condus jocul și a câștigat 5 game-uri consecutive. Tresărirea de orgoliu a Soranei a venit la 0-5, când a reușit un break, pe care nu a putut să-l consolideze cu un game pe propriul serviciu.

În decisiv, jucătoarea din România a început ca „din tun”, cu break și game pe propriul serviciu. Zhang a echilibrat jocul și a intrat în avantaj, 3-2, apoi adversarele au mers cap la cap până în tie-break, unde Zhang a avut nervii mai tari și a câștigat meciul.

Haddad Maia, cu un plus pe iarbă față de Simona

De partea cealaltă, Simona Halep a început tare meciul. A condus cu 2-0, dar nu s-a putut menține în avantaj, fiind egalată rapid. În game-ul 5, la 2-2, Halep a avut probleme din cauza terenului, alunecând de două ori pe iarbă. După acest incident, Halep a jucat mai precaut, în timp ce Haddad Maia a forțat și a câștigat primul set cu 6-3.

Startul setului secund a fost echilibrat. Fiecare jucătoare a câștigat primele două game-uri în care a servit, dar de la 2-2 Simona s-a dezlănțuit. A câștigat 4 game-uri la rând, ultimele 3 fără să cedeze vreun punct. Halep a luat setul cu 6-2 și a trimis meciul în decisiv. 

La 2-1, Halep a făcut break-ul, dar nu s-a putut distanța. Haddad Maia a început o serie foarte bună, iar de la 3-1 pentru Simona a dus scorul la 4-3 în favoarea ei. La scorul de 5-4, pe propriul serviciu, Haddad nu a mai greșit și a închis meciul.

În finala de la Birmingham se vor duela Shuai Zhang și Haddad Maia.

Citește și: Eveniment inedit în Bănie! Sala Polivalentă va găzdui meciuri de la Europeanul U18 de handbal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS