8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRomâncelor le place la Birmingham! Gabi Ruse, victorie muncită cu Wang, în primul tur

Româncelor le place la Birmingham! Gabi Ruse, victorie muncită cu Wang, în primul tur

Gabriela Ruse (55 WTA) este a doua jucătoare din România calificată în optimile de finală la turneul WTA 250 de la Birmingham! După ce Simona Halep (20 WTA) a trecut de Lesia Tsurenko (Ucraina, 116 WTA), cu 6-1, 6-4, Gabi a reușit o victorie muncită, 7-6(6), 7-6(12) cu Qiang Wang (China, 146 WTA).

Gabriela Ruse a debutat și ea cu victorie în sezonul pe iarbă, învingând-o luni pe Qiang Wang, după două ore și trei minute de joc! Gabi a jucat un tenis solid în runda inaugurală la Birmingham, adjudecându-și primul set după ce a fost condusă cu break, la 3-4! Românca a trimis actul în prelungiri și a fost mai bună decât chinezoaica în tie-break! Manșa secundă a avut un scenariu asemănător, fiind rândul lui Wang să revină de la 3-4 cu break. Setul a căpătat accente dramatice: Gabi a ratat nu mai puțin de patru mingi de meci în tie-break, dar a fructificat-o pe a cincea după ce mingea adversarei s-a dus mult în aut.

Ruse a câștigat cu 7-6(6), 7-6(12), asigurându-și un cec în valoare de 3.800 de dolari și 30 de puncte WTA! Sportiva noastră o va întâlni în optimi pe învingătoarea dintre Shuai Zhang (China, 54 WTA) și Jana Fett (Croația, 262 WTA).

România mai are o reprezentantă pe tabloul principal de simplu. Sorana Cîrstea va debuta la Birmingham în proba de simplu cu americanca Shelby Rogers. Favorită numărul 6 va intra pe teren încă din primul meci programat pe terenul central, de la ora 13, ora României.

Citeşte şi: Monica Niculescu a cedat în finala de dublu de la Nottingham

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS