22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisParisul, cucerit pentru a 14-a oară de Nadal! Rafa, „regele“ absolut al tenisului

Parisul, cucerit pentru a 14-a oară de Nadal! Rafa, „regele“ absolut al tenisului

Ce mai poate fi spus după ce Rafael Nadal a cucerit cel de-al 14-lea titlu de la Roland Garros? Ce mai poate fi spus când Rafael Nadal îi lasă în urmă pe Federer și Djokovic la numărul de Grand Slam-uri? Un lucru este cert: ibericul este cel mai bun jucător de tenis din istorie, iar acest lucru ne-a fost demonstrat încă o dată, la Paris, la Roland Garros. În marea finală din 2022, Nadal l-a învins lejer în ultimul act pe norvegianul Casper Ruud (23 de ani, 8 ATP), scor 6-3, 6-3, 6-0, și a pus mâna pe cel de-al 22-lea titlu de Grand Slam al carierei.

Ruud este un fan declarat al lui Rafa. I-a urmărit cariera în detaliu, iar în ultimii ani chiar s-a pregătit la Academia lui Nadal. În finală, norvegianul l-a respectat prea mult pe spaniol. A intrat cu mult trac pe arena „Philippe Chatrier”, și-a pierdut primul serviciu, apoi a continuat să ezite. Nadal a profitat treptat de neîncrederea în jocul lui Casper, a returnat senzațional, a rupt ritmul cu „scurte” exact în momentele oportune și a tranșat actul inaugural după 49 de minute, scor 6-3.

De la 1-3 a existat un singur jucător pe teren

În actul al doilea, Ruud a condus cu 3-1, moment în care multiplul campion de la Roland Garros a revenit la tenisul său obișnuit și a fost de neoprit. A comis doar 5 erori neforțate în întregul act și nu a cedat niciun game și, fără să forțeze sau să etaleze jocul magnific din sfertul cu Djokovic. La final, Nadal a închis meciul cu 6-0 și a pornit „fiesta“ pentru cel de-al 14 titlu de la RG!

Rafael Nadal şi Casper Ruud s-au înfruntat cu această ocazie pentru prima oară în circuitul profesionist, în condiţiile în care norvegianul nu a trecut niciodată de optimile de finală în Marele Slem. Ibericul ar putea lua o pauză în perioada următoare, conform informațiilor apărute în presa spaniolă, din cauza unor probleme la picior.

Citește și: Accidentare serioasă a lui Zverev! Germanul are şanse mici să mai joace în 2022

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS