22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSpectacolul campionilor! Nadal e în semifinale la Roland Garros după victoria mare cu „Nole“

Spectacolul campionilor! Nadal e în semifinale la Roland Garros după victoria mare cu „Nole“

​Rafael Nadal și Novak Djokovic au oferit un adevărat recital în noaptea de marți spre miercuri, cei doi mari rivali având pasaje fantastice de meci pe Philippe Chatrier. Ibericul a avut câștig de cauză, scor 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4), la capătul unui meci care a ridicat în picioare în mai multe rânduri asistența de la Paris.

Novak Djokovic a avut parte de un tratament incredibil la meciul cu Rafael Nadal! Fanii l-au huiduit pe sportivul sârb, iar legendarul John McEnroe a fost șocat de atitudinea spectatorilor, care l-au susținut tot meciul pe Rafael Nadal.

„Niciun alt jucător nu s-a lovit de mai multă adversitate decât Novak. Nu este corect, trebuie să spun asta. Acest om a transformat lămâi în limonadă de mai multe ori decât orice alt jucător din istoria tenisului, așa că dacă crezi că îl deranjează, ești nebun! Este atât de puternic mental încât poate să treacă peste asta și, cumva, să își canalizeze furia și frustrarea peste ceea ce simte că reprezintă o lipsă de respect. Și eu simt același lucru”, a fost reacția lui John McEnroe.

După ce a câștigat marele meci cu rivalul său, Rafael Nadal va da peste Alexander Zverev în lupta pentru un loc în finala de la Roland Garros. Aceasta a fost victoria cu numărul 110 a lui Rafael Nadal pe zgura de la Roland Garros. Ibericul este acum la doar două meciuri de o performanță extraordinară: titlul cu numărul 14 la Roland Garros!

Djokovic, fair-play: „Rafa merită această victorie, a fost mai bun“

La finalul disputei de pe Philippe Chatrier, Djokerul a vorbit despre momentele în care s-a făcut diferența contra marelui său rival

„Bravo lui, a fost mai bun în momentele importante. Nu am început bine şi, când am revenit egalând la seturi, am crezut că sunt în meci. Dar a avut două sau trei gameuri fantastice la începutul setului al treilea. A reuşit să joace cel mai bun tenis al său în momentele cheie. Dar am avut totuşi oportunităţi, mai ales în setul al patrulea. Am servit pentru set, cu două mingi de a închide setul, ceea ce ne-ar fi dus într-un decisiv în care meciul putea să se întoarcă în orice moment. Dar a arătat de ce este un mare campion.

Merită această victorie, fără îndoială. Într-un astfel de meci ai suişuri şi coborâşuri, în joc, dar şi psihic. Am dat totul, puteam să mă descurc mai bine, dar sunt mândru că am luptat până la sfârşit. Sincer să fiu, cred că sesiunile de noapte încep prea târziu. Dar, din nou, televiziunea este cea care decide. Aceasta este lumea în care trăim. Televiziunile dau banii. Ei decid”, a declarat Nole, citat de Prosport.

„Evadare din…Alcaraz“

Văzut de mulți specialiști drept favorit la câștigarea Roland Garrosului, Carlos Alcaraz a întâlnit marți un Alexander Zverev aflat într-o zi de grație și s-a oprit în sferturile Grand Slamului de la Paris. Germanul s-a impus după o luptă care a durat trei ore și 20 de minute, scor 6-4, 6-4, 4-6, 7-6(7).

Zverev se află pe locul 3 în ierarhia ATP, dar nu a reușit încă să obțină vreun titlu în acest an. Alexander a fost mai atent în momentele importante din primele două seturi, nu și-a cedat serviciul și a reușit câte un break (6-4, 6-4).

Cei doi jucători au mers cap la cap și în setul al treilea, Alcaraz a salvat o minge de break în al nouălea game și s-a impus la retur în gameul următor (6-4).

Sascha a servit pentru câștigarea meciului la scorul de 5-4 în setul al patrulea, dar Carlos a returnat excelent și a reușit să împingă setul în tiebreak. După o serie de minibreakuri, Alcaraz a ratat o minge de set la 6-5 (cu serviciul), nu l-a lăsat pe Zverev să închidă partida la 7-6, dar germanul s-a impus până la urmă cu 9-7.

Citește și: Irina Begu: „Pegula a fost mult mai răbdătoare din setul doi, s-a mișcat foarte bine“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS