6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSorana Cîrstea, eliminată de la Paris după ce a pierdut 12 game-uri consecutive

Sorana Cîrstea, eliminată de la Paris după ce a pierdut 12 game-uri consecutive

Startul meciului a fost echilibrat, dar, de la scorul de 3-3, jocul s-a înclinat în favoarea sportivei noastre. Sorana a început să trimită mai multe lovituri puternice, ceea ce a incomodat-o vizibil pe americancă. La 4-3, Cîrstea a izbutit break-ul izbăvitor, iar apoi a servit perfect pentru 6-3.

Actul al doilea a debutat tot cu românca la conducere (2-0), dar din acel momenr s-a rupt totul. Sloane, câștigătoare de Grand Slam (US Open în 2017), nu i-a mai dat nicio șansă Soranei, vizibil descumpănită de faptul că oponenta găsea replică la orice lovitură pe care o încerca. Stephens a reușit 12 game-uri consecutive, o serie uluitoare în care Cîrstea i-a pus probleme serioase doar de două ori: la 2-1 în setul secund și la 0-1 în decisiv.

De altfel, game-ul din setul decisiv în care Stephens a făcut 2-0 s-a dovedit a fost un moment-cheie. Sorana a salvat 3 mingi de break, a avut 3 șanse de a-și adjudeca game-ul, dar a cedat în cele din urmă.

Restul partidei s-a desfășurat într-o singură direcție. Stephens a câștigat decisivul cu 6-0 și merge în turul 3 după o oră și 54 de minute de joc în total.

Sorana Cîrstea pierde 320 de puncte în clasament din cauza eliminării, întrucât în 2021 reușise să ajungă în turul 4. Ea va coborî mai multe poziții în clasamentul WTA, dar s-a ales cu un cec în valoare de 86.000 de euro.

În faza 16-imilor, Stephens va fi favorită și se va duela cu Parry (Franța).

„Nu am reușit să mai urmez planul“

La finalul jocului, Sorana Cîrstea a oferit primele cuvinte despre eşecul cu Stephens şi a excplicat unde s-a rupt jocul.

„Am început bine, 6-3, 2-0, cred că la 2-1 am avut niște mingi de game, apoi la 4-2 pentru ea am avut mingi de break. Cred că acolo s-a jucat totul. Pe parcursul meciului a început să joace din ce în ce mai bine, să greșească din ce în ce mai puțin. Eu am scăzut nivelul și nu am reușit să mai urmez planul. Cred că asta a provocat răstunarea de situație.

Au fost niște greșeli ușoare din partea mea, iar ea a devenit din ce în ce mai solidă pe parcursul meciului. Ar fi trebuit să termin meciul în două seturi. Serviciul a mers bine. Unde am greșit mult a fost a doua minge după serviciu, cred că m-am grăbit acolo. Ea nu punea foarte mare presiune pe retur, era destul de liniștită, nu mă ataca, dar cred că am slăbit nivelul“, a declarat Sorana, citată de Eurosport.

Citește și: Emma Răducanu, învinsă categoric de Sasnovich după ce a luat un set

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS