7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAna Bogdan, după eşecul dramatic cu Azarenka: „Ploaia nu m-a avantajat!“

Ana Bogdan, după eşecul dramatic cu Azarenka: „Ploaia nu m-a avantajat!“

Ana Bogdan a pierdut în primul meci de pe tabloul principal, scor 7-6(7), 6-7(1), 2-6 cu Viktoria Azarenka, dar, la final, am rămas cu toţii cu un gust amar. Sportiva din România a avut o şansă bună să câştige, însă micile detalii au făcut diferenţa în cele din urmă.

„Simțeam că nu sunt liberă și că parcă țineam ceva în mine. Am încercat, până la 5-2, să respir cât mai mult și să mă relaxez, să dau drumul la braț. Când am început să țin mingea în teren și să dau drumul la brațe, am început să capăt încredere. Am simțit în timpul punctelor că pot fi peste ea în anumite momente, dacă făceam ceea ce trebuia. De-acolo am început să joc, mă simțeam liberă și mă simțeam bine“, a declarat Ana.

Bogdan a recuperat și egalat de la 1-3 în setul secund înainte ca ploaia să întrerupă meciul pentru o oră și 35 de minute.

„Nu știu dacă a fost un moment critic când a început ploaia, dar, sigur, pe mine ploaia nu m-a avantajat, atunci, în momentul ăla, pentru că eu reveneam de la 1-3 la 3-3 și pe ea am simțit-o că are un moment în care nu se mai simte atât de puternică, atât de încrezătoare și era un moment prielnic pentru mine să merg și mai mult peste ea. Restul ghemurilor care s-au jucat după ploaie, în setul doi, au fost super-strânse”, a explicat Ana Bogdan, citată de Prosport.

La reluarea întâlnirii, românca a servit pentru meci la 6-5, numai că fostul număr 1 mondial a făcut rebreak, pentru ca apoi să egaleze la seturi după un tiebreak adjudecat la 1.

Încurajări şi sfaturi din tribune

„Hai cu picioarele!” a fost indemnul repetitiv adresat Anei de antrenorul Bogdan Nițescu, în timp ce Tempestini îî striga „Cu încredere!”, iar preparatorul fizic, Dan Cristea, îi cerea „punct cu punct!”.

Ana a servit chiar şi pentru meci la scorul de 6-5 în actul secund, dar nu a reuşit să gestioneze bine finalul de meci şi astfel adversara a întors soarta partidei.

„Ea a făcut un ghem incredibil acolo. Mie nu mi-a intrat primul serviciu de vreo 2-3 ori și, pe serviciul 2, nu am reușit nimic. Cred că în setul doi acolo, la final, Azarenka a avut nişte lovituri absolut fenomenale și cred că ea a simțit că nu mai are nimic de pierdut. Practic a lovit gândind că „Intra, bine! Nu, asta e!”. Eu simțeam că nu îmi pot permite să risc atât. Şi eu puteam să zic că nu am nimic de pierdut. Pierdeam setul ăla și o luam de la capăt cu setul decisiv. Am ținut prea mult de momentul ăla și am jucat prea la siguranță, fără a-mi asuma riscuri cum a făcut-o ea“, a adăugat sportiva noastră.

Citeşte şi: Bianca Andreescu a revenit de la 0-1 și continuă la Paris

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS