16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisA durat două zile, dar a meritat! Irina Begu a învins-o cu greu pe Paolini

A durat două zile, dar a meritat! Irina Begu a învins-o cu greu pe Paolini

Irina Begu (România, 63 WTA) s-a calificat dramatic în turul secund la Roland Garros, după ce a învins-o pe Jasmine Paolini (Italia, 55 WTA), scor 4-6, 6-1, 7-6(5). Meciul s-a întins pe durata a două zile, după ce ploaia a întrerupt partida luni, la scorul de 4-6, 6-1, 1-0. Cele două jucătoare au revenit pe teren marți și se pare că totul a ieșit așa cum trebuia. Românca și-a menținut concentrarea, în ciuda faptului că a fost condusă cu 5-3 în setul decisiv, impunându-se într-un final în tiebreak.

Meciul a debutat cu Irina Begu la conducerea jocului. Sportiva noastră a intrat mai bine în joc şi a izbutit un prim break chiar la 1-0. S-a mers apoi din aproape în aproape până la scorul de 4-3, când jocul s-a schimbat radical în favoarea italiencei. Paolini a constatat că trebuie să forţeze, a prins-o pe Begu într-o perioadă mai puţin bună şi a „lovit“. Italianca nu a reuşit doar să egaleze la patru şi să treacă în avantaj, ci să şi închidă setul cu un nou break rapid.

Mult mai pregătită psihic în super-tie-break

În actul al doilea, Paolini a luat primul game şi atât. Din acel moment, Irina a defilat, i-au funcţionat perfect toate loviturile şi nu i-a dar nicio şansă italiencei. A fost 6-1 şi meciul a intrat în decisiv. La reluare, Begu şi-a făcut serviciul, iar apoi a început ploaia la Paris şi jocul s-a suspendat. Nu s-a mai jucat în sesiunea de seară, iar partida a reînceput abia marţi, după ora 16.00 (ora României). Begu a făcut break imediat, dar italianca a revenit în joc și a trecut chiar și în față cu 5-3. Când speranțele la o victorie aproape dispăruseră, Irina a forțat, a egalat situația și a trimis setul într-un super-tie-break. Begu a avut un joc mai consistent decât adversara ei pe final, adjudecându-și victoria la cinci.

Irina Begu a obținut, astfel, o calificare muncită în turul al doilea la Roland Garros, asigurându-și un cec în valoare de 84.000 de euro, dar și 70 de puncte WTA!

În turul secund, Irina Begu va întâlni o jucătoare aflată pe lista capilor de serie! Ekaterina Alexandrova (Rusia, favorită 30) este următoarea adversară a româncei! Chiar dacă rusoaica este mai bine clasată decât Begu, sportiva noastră are 3-0 în meciurile directe cu Alexandrova! Utlima întâlnire dintre cele două a avut loc chiar anul trecut, în runda inaugurală la Cleveland (SUA), scor 7-6(3), 6-3!

Citeşte şi: Ana Bogdan, după eşecul dramatic cu Azarenka: „Ploaia nu m-a avantajat!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS