13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGabi Ruse, fără prea multe şanse în duelul cu Mertens

Gabi Ruse, fără prea multe şanse în duelul cu Mertens

Gabriela Ruse (24 ani, 52 WTA), cea de-a doua jucătoare din România care a jucat duminică la Roland Garros, a fost eliminată de Elise Mertens (26 de ani, 33 WTA), în turul I al turneului din capitala Franței. Belgianca s-a impus fără probleme, în minimum de seturi, scor 6-3, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 17 minute. 

Belgianca Elize Mertens (26 ani, 33 WTA) a reuşit 5 aşi şi a comis 6 duble greşeli, la fel ca Ruse. De asemenea, a totalizat 17 mingi direct câştigătoare, faţă de 12 ale Gabrielei, şi a făcut mai puţine erori neforţate, 14 faţă de 33.

Românca în vârstă de 24 de ani a revenit după o perioadă plină de probleme medicale și încă încearcă să-și găsească ritmul. A fost a cincea sa prezență pe grila principală la un turneu de Mare Slem.

Pentru participarea în primul tur de la Roland Garros, Gabriela Ruse va primi un cec în valoare de 62.000 de euro şi 10 puncte în clasamentul WTA.

Elise Mertens va juca în runda următoare cu Marie Bouzkova (68 WTA), după ce sportiva din Cehia a trecut de rusoaica Anastasia Gasanova (155 WTA, lucky loser).

Citeşte şi: Mihaela Buzărnescu: „Sunt norocoasă să revin pe tabloul principal de la RG“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS