29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisŞi bune şi rele! Româncele şi-au aflat primele adversare de la Roland Garros

Şi bune şi rele! Româncele şi-au aflat primele adversare de la Roland Garros

Joi a avut loc tragerea la sorți a turneului de la Roland Garros 2022, programat în perioada 22 mai – 5 iunie, iar jucătoarele din România și-au aflat adversarale. Simona Halep întâlnește o jucătoare accesibilă în runda inaugurală, dar s-ar putea duela cu liderul mondial Iga Swiatek destul de repede, în optimile de finală!

Simona Halep, a 19-a favorită, va debuta la competiția ei preferată împotriva croatei Ana Konjuh (66 WTA)!

Sorana Cîrstea, a doua „rachetă” a României și cap de serie numărul 26, pornește și ea cu prima șansă în runda inaugurală la Roland Garros, înfruntând-o pe Tatiana Maria (Germania, 107 WTA).

Dacă Simona Halep și Sorana Cîrstea au parte de meciuri relativ lejere. Irina Begu (62 WTA), Gabriela Ruse (33 WTA) și Ana Bogdan (91 WTA) vor întâlni adversare de top! Gabriela Ruse se va lupta în turul I cu Elise Mertens (Belgia, 33 WTA), Irina Begu se va duela cu Jasmine Paolini (Italia, 57 WTA), iar Ana Bogdan va da piept cu Victoria Azarenka (Belarus, 15 WTA).

Pe tabloul principal de la Roland Garros va evolua și Irina Bara (114 WTA), cea care a câștigat joi în finala calificărilor, 7-6(5), 6-4 cu Nao Hibino (Japonia, 215 WTA). Bara își va afla însă adversara vineri, când se vor desfășura ultimele meciuri din calificări. România ar putea avea chiar șapte reprezentante în concursul de simplu al Grand Slam-ului parizian, dacă Mihaela Buzărnescu (118 WTA) va trece de Mirjam Bjorklund (Suedia, 150 WTA).

Simona Halep

Dacă își respectă statutul și trece de Ana Konjuh, jucătoare pe care a învins-o în singurul meci direct (6-4, 7-6 în optimi la Sankt Petersburg 2017), Simona Halep va da peste învingătoarea dintre Maryna Zanevska (Belgia, 65 WTA) și Qinwen Zheng (China, 74 WTA). Jelena Ostapenko (Letonia, 13 WTA) este posibila adversară a Simonei din turul al treilea la Roland Garros 2022.

Meciul din optimile de finală ar putea fi unul infernal pentru Halep, contra jucătoarei care domină tenisul mondial în acest moment, Iga Swiatek (Polonia, 1 WTA)! Simona ar putea juca în sferturi cu Karolina Pliskova (Cehia, 8 WTA) sau Jessica Pegula (SUA, 11 WTA), în semifinale cu Paula Badosa (Spania, 3 WTA) sau Aryna Sabalenka (Belarus, 7 WTA), iar în marea finală cu campioana en-titre Barbora Krejcikova (Cehia, 2 WTA), Ons Jabeur (Tunisia, 6 WTA) sau Maria Sakkari (Grecia, 4 WTA).

Sorana Cîrstea

După cum menţionam ceva mai sus, Sorana Cîrstea va da în primul tur peste Tatiana Maria. În cazul unei victorii, misiunea se complică, pentru că următoarea adversară ar fi Solane Stephens. Mai mult de atât. în turul al treilea Sori ar putea da peste campioana en-titre, Barbora Krejcikova.

Irina Begu

Irina Begu debutează pe zgura din Paris în compania italiencei Jasmine Paolini, iar apoi, dacă va câştiga, va urma, mai mult ca sigur, un duel cu Alexandrova. În turul al treilea, sportiva noastră ar putea da peste Karolina Pliskova, iar în optimi peste Badosa sau Kudermetova.

Gabriela Ruse

Fără noroc la tragerea la sorţi a fost Gabriela Ruse, care se va duela încă de la primul joc cu o sportivă de top, Elis Mertens. Un viitor succes ar face ca Ruse să devină cap de serie în faza următoare a turneului şi astfel să întâlnescă o tenismentă mai accesibilă (Davis sau Bouzkova). În turul al treilea se complică, din nou, lucrurile, pentru că estona Kontaveit ar putea apărea în faţa Gabrielei.

Ana Bogdan

O misiune dificilă încă din primul tur o va avea şi Ana Bogdan, cea care va da pe Victoria Azarenka. O victorie o face cap de serie pe Ana, care ar putea ajunge lejer în optimi. Abia acolo va apărea un adversar cu nume precum Krejcikova sau Stephens sau, de ce nu, Sorana Cîrstea.

Citeşte şi: Monica Niculescu va juca cu trofeul pe masă la Rabat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS