32.8 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGabriela Ruse, victorie încântătoare cu Rogers, la Roma! Cîrstea şi Răducanu, eliminate

Gabriela Ruse, victorie încântătoare cu Rogers, la Roma! Cîrstea şi Răducanu, eliminate

Gabriela Ruse (57 WTA) a obținut o victorie importantă împotriva sportivei Shelby Rogers (48 WTA), jucătoarea noastră (prezentă pe tabloul principal în calitate de lucky loser) obținând calificarea în turul al doilea de la WTA Roma. După ce a cedat primul set, scor 6-3, Gabriela a reușit să pună cu succes în practică o revenire, sportiva noastră câștigând următoarele două seturi: 6-1, 6-4. Meciul a durat o oră și 50 de minute.

Menţionăm că Ruse nu era inițial pe tabloul principal de la Roma, însă a acces din postura de lucky loser și a profitat, iată, la maximum de acest statut, pentru că a eliminat-o pe sfertfinalista de la Roland Garros din 2016, Shelby Rogers.

În turul al doilea, Ruse va avea o misiune infernală: o va întâlni pe Iga Swiatek, lidera mondială și cea mai în formă jucătoare din circuitul mondial. Meciul din turul 2 de la Roma dintre Ruse și Swiatek va fi a doua lor confruntare directă în circuit. Ele s-au mai întâlnit la Montreux în 2018, atunci când poloneza s-a impus cu scorul de 2-6, 6-1, 6-2.

Pentru calificarea în turul al doilea, Gabriela Ruse va primi 13.176 de euro şi 80 de puncte WTA în clasamentul de simplu.

Sorana Cîrstea, fără şanse cu Ons Jabeur

Aventura Soranei Cîrstea la Roma s-a încheiat încă din primul tur. Sportiva noastră a cedat în faţa sportivei Ons Jabeur, noua campioană de la Madrid, după o oră și 15 minute de joc. A fost 6-0, 7-6 (1) pentru jucătoarea din Tunisia, care îşi continuă forma excelentă arătată pe zgura din capitala Spaniei.

Într-un prim set în care nu i-a ieșit aproape nimic, Sorana a avut un procentaj de 30% al primului serviciu, făcând nu mai puțin de 5 duble greșeli. Setul secund a debutat cu un game la zero realizat de Jabeur, care și-a confirmat rapid break-ul în game-ul următor. Sorana a câștigat următoarele două game-uri pe propriul serviciu, dar acestea au fost urmate de un alt break la zero realizat de jucătoarea din Tunisia, care părea că se îndreaptă către o victorie rapidă.

La 5-2 pentru Jabeur în setul secund, atunci când aceasta servea pentru încheierea partidei, Sorana a crescut nivelul jocului și a reușit primul său break al partidei. Pe serviciul româncei au urmat cele mai lungi game-uri ale partidei, iar Sorana a reușit să revină în set și a câștigat următoarele patru game-uri, ducând scorul la 6-5 în setul secund. Jabeur a încheiat seria Soranei și a trimis setul secund în tiebreak, acolo unde Jabeur s-a impus cu 7-1.

Aceasta a fost prima victorie a lui Ons Jabeur în fața Soranei Cîrstea, după ce românca a câștigat precedentele două întâlniri. Tunisianca se va duela în runda următoare cu Ajla Tomljanovic (41 WTA). Sportiva din Australia a profitat în runda inaugurală de abandonul Camilei Giorgi, la scorul de 6-3, 4-2.

Pentru participarea la turneul de la Foro Italico, Sorana Cîrstea (26 WTA) va primi un premiu în valoare de 9.456 de euro şi un punct în clasamentul WTA.

Răducanu a abandonat, Andreescu s-a calificat

Meciul jucătoarelor cu origini românești s-a terminat mai repede decât ar fi trebuit: Emma Răducanu (12 WTA) a abandonat în momentul în care Bianca Andreescu conducea cu 6-2, 2-1 și canadianca s-a calificat în turul al doilea al turneului din capitala Italiei.

După 35 de minute de joc, la scorul de 2-5, Emma Răducanu a solicitat asistenţă medicală, din cauza unor dureri la spate. Meciul a fost întrerupt aproximativ şapte minute, sportiva britanică având nevoie de tratament la vestiare. Ea a revenit pe teren şi a mai jucat trei gameuri, în care doar a servit şi nu a alergat la mingile venite din cealaltă parte a fileului. După ce şi-a pierdut serviciul la scorul de 1-1, în setul al doilea, Răducanu a anunţat arbitrul de scaun că nu va mai continua partida.

În runda următoare, Andreescu (90 WTA) o va întâlni pe iberica Sara Sorribes Tormo (37 WTA), care a profitat și ea de abandonul compatrioatei Nuria Parrizas-Diaz, la scorul de 6-1, 4-3. Până acum, Bianca Andreescu și Sara Sorribes Tormo s-au mai întâlnit o singură dată. Anul trecut, la Miami, pe hard, Andreescu câștiga în fața jucătoarei din Spania cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3.

Citeşte şi: Ana Bogdan atacă trofeul de la Paris! Românca e deja în optimi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS