23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisVictoria anului pentru Simona Halep! A distrus-o pe Badosa în turul 2 la Madrid

Victoria anului pentru Simona Halep! A distrus-o pe Badosa în turul 2 la Madrid

Simona Halep a obținut cea mai importantă victorie a anului la Madrid. Sportiva noastră a izbutit să o învingă pe Paula Badosa, a doua favorită a turneului, cu scorul de 6-3, 6-1 și să producă, oarecum, o mică surpriză. Nu neapărat succesul a fost unul de mirat, ci modul în care Halep a pus-o la respect pe una dintre cele mai tari tenismene ale momentului.

Simona a debutat cu un break în meci, dar iberica a revenit și a trecut chiar la conducere cu 3-2. Acela a fost momentul decisiv al primului act, pentru că românca s-a ambiționat și a fost de neoprit. Treptat, Simo a luat punct după punct și game după game, iar setul a fost închis cu 6-3.

În actul al doilea a fost o adevărată demonstrație de forță din partea jucătoarei noastre, care practic nu i-a acordat nicio șansă Paulei. Abia la 5-0 în favoarea lui Halep a izbutit și Badosa să smulgă un game, dar meciul a fost închis fără probleme de româncă, scor 6-1.

Una dintre victoriile importante din carieră

Halep nu mai învinsese o jucătoare din top 5 mondial din septembrie 2020, când câştiga cu 6-0, 2-1 (abandon) în faţa cehoaicei Karolina Pliskova, în finala turneului de la Roma. Simona a încheiat cu 2 aşi (Badosa doar unul), nu a avut nicio greşeală, în timp ce iberica a avut 4, procentajele punctelor câştigate cu primul serviciu fiind de 84,4% pentru Halep şi de 51,5% pentru Badosa (24 ani, 2 WTA). Halep a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 21-15, şi mai puţine erori neforţate, 14-18.

Pentru performanța de acum, sportiva noastră şi-a asigurat un cec de 90.745 de euro şi 120 de puncte WTA.

În meciul următor, Simona se va duela cu Cori Gauff.

Citește și: Până în sferturi i-a fost! Irina Bara, învinsă la Charleston de a cincea favorită

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS