18.6 C
Craiova
vineri, 31 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisProbleme pentru Medvedev! Sportivii ruşi, ca şi excluşi de la Wimbledon

Probleme pentru Medvedev! Sportivii ruşi, ca şi excluşi de la Wimbledon

Jucătorii de tenis din Rusia nu vor fi autorizaţi să participe la ediţia din acest an a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina, potrivit unei informaţii difuzate marţi de site-ul de ştiri din industria sportului Sportico. Astfel, cel mai titrat sportiv rus, Daniil Medvedev, va avea de suferit în urma acestei decizii. De asemenea, puncte preţioase ar pierde şi Andrei Rublev, clasat pe locul 8 ATP, în ierarhia masculină, precum şi a jucătoarei Anastasia Pavliucenkova, ocupanta poziţiei la 15-a în ierarhia WTA.

La începutul acestei luni, All England Lawn Tennis Club (AELTC), care organizează Grand Slam-ul londonez pe iarbă, a precizat că poartă discuţii cu guvernul britanic privind participarea jucătorilor din Rusia şi Belarus.

Organizatorii au spus că intenţionează să anunţe o decizie în acest sens la mijlocul lunii mai, înainte de termenul limită de înscriere pentru turneul programat între 27 iunie şi 10 iulie.

Conform Sportico, nu este deocamdată clar dacă jucătorii din Belarus vor fi vizaţi de această interdicţie. Belarusul este o zonă cheie pentru invazia rusă din Ucraina, pe care autorităţile de la Moscova o numesc „operaţiune specială”.

Citeşte şi: Ana Bogdan, în optimi la Istanbul după o victorie convingătoare cu Konjuh

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS