14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIga Swiatek câştigă tot ce se poate! Poloneza e campioană şi la Miami

Iga Swiatek câştigă tot ce se poate! Poloneza e campioană şi la Miami

Iga Swiatek, care luni va deveni numărul unu mondial, a câştigat turneul WTA 1.000 de la Miami (Florida), sâmbătă, după ce a învins-o în finală pe japoneza Naomi Osaka în două seturi, cu 6-4, 6-0. Poloneza a cucerit, astfel, al treilea său titlul WTA 1.000 consecutive, după cele de la Doha şi Indian Wells.

Iga Swiatek a reușit un joc excelent în finala turneului de la Miami.  În primul set, Osaka și Swiatek au mers cap la cap până la 2-2, când poloneza a făcut break-ul. Iga s-a menținut în avantaj și a câștigat setul cu 6-4.

Lupta din setul secund a fost una total dezechilibrată. Iga nu a cedat niciun game, câștigând setul cu 6-0, și adjudecându-și turneul.

După victoriile de la cele două turnee, Swiatek devine a patra jucătoare din circuitul WTA care reușește „The Sunshine Double”, câștigarea Indian Wells și Miami în același an. Până la Iga, doar Steffi Graf (1994 și 1996), Kim Clijsters (2005) și Victoria Azarenka (2016) au reușit să cucerească ambele trofee. La 20 de ani, Iga Swiatek devine cea mai tânără jucătoare care reușește această performanță.

„Nici nu aș fi visat să fiu în această poziție“

După meci, Swiatek i-a adresat câteva cuvinte superbe japonezei.

„Sunt foarte bucuroasă că am putut juca acest meci. Cred că este începutul unei mari rivalităţi. Eşti cu adevărat o inspiraţie pentru mine şi tenisul este mai bun datorită ţie. Când te-am văzut câștigând la US Open, în 2018, nu m-am gândit că voi ajunge să joc un meci atât de important împotriva ta”, i-a spus poloneza.

Emoționată, poloneza a vorbit despre felul în care gestionează succesul din ultima perioadă:

„Tot ceea ce mi se întâmplă este cu adevărat entuziasmant. Sunt comparată cu jucătoare care au fost idolii mei când eram mai tânără. Nici nu aș fi visat să fiu în această poziție. Așa că sunt cu adevărat mulțumită și mândră de mine”, a mai spus Swiatek, citată de GsP.

Citeşte şi: România – Slovacia, duel în Grupa Mondială I a Cupei Davis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS