20.6 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisYastremska a învins-o pe Ana Bogdan într-un meci cu o încărcătură emoţională incredibilă

Yastremska a învins-o pe Ana Bogdan într-un meci cu o încărcătură emoţională incredibilă

Ana Bogdan (România, 97 WTA) a fost învinsă dramatic de Dayana Yastremska (Ucraina, 140 WTA), scor 6-3, 6-7(7), 6-7(7) în primul tur la Lyon (Franța). Ucraineanca a fost extrem de motivată, după ce a fugit în urmă cu câteva zile din calea bombardamentelor rușilor.

Ucraineanca a trăit în acest weekend cele mai grele momente din viața ei. După ce a fugit de război în România, prin Vama Isaccea, Dayana a primit wild card la turneul de la Lyon. Yastremska a intrat pe teren cu steagul Ucrainei și a purtat o manșetă galben-albastră, în semn de solidaritate cu poporul ei.

Ana Bogdan a jucat solid în primul set al meciului cu Dayana Yastremska de la Lyon. De partea cealaltă, Yastremska a comis destul de multe erori neforțate, dar și-a regăsit concentrarea pe finalul manșei secunde!

După ce a salvat două mingi de meci ale româncei, la 3-6, 5-6, respectiv la 6-7 în tie-break-ul decisiv, Yastremska s-a desprins în câștigătoare. În momentul în care s-au întâlnit la fileu, Ana i-a oferit o îmbrățișare Dayanei. În optimile de finală, Dayana Yastremska va da peste Cristina Bucsa (Spania, 139 WTA).

În ciuda ororilor pe care le-a văzut în ultimele zile, Dayana a debutat la turneul de categorie WTA 250, reușind chiar să câștige partida de simplu. Bogdan a făcut un gest foarte frumos cu câteva zile înainte de meci, încercând să-i ridice moralul ucrainencei care și-a lăsat familia în urmă, la Odesa: „Ai grijă de tine! Fie ca Dumnezeu să te protejeze pe tine și pe familia ta”, i-a transmis Ana ucrainencei, pe o rețea de socializare.

Discurs emoționant după meci

Dayana Yastremska a răsuflat ușurată imediat după meciul dramatic cu Ana Bogdan. Aceasta a pus mâna pe telefeon imediat după ce s-a calificat în optimi și a scris un mesaj uimitor pe Twitter: „A fost cel mai greu meci din viața mea!”, a transmis sportiva, încercată de suferință după ce țara ei a fost invadată de trupele rusești.

Sportiva din Ucraina a făcut declarații emoționante la interviul acordat pe teren.

„Îmi tremură brațele. Îmi voi aminti mereu acest meci. Am venit dintr-o țară afectată de război, mi-am lăsat familia acolo! Vreau să vă mulțumesc pentru wild card, mă bucur că am câștigat pentru țara mea. E uimitor! Inima mea e acasă, dar mintea mea se luptă aici.

Această victorie nu înseamnă nimic, în comparație cu ceea ce se întâmplă în țara mea. Sunt mândră de ucrainenii mei”, a spus Yastremska.

Ana Bogdan: „A fost destinat să fie ziua ta!“

Chiar dacă a pierdut acest joc, Ana se se simte împăcată cu rezultatul final. După încheierea meciului, sportiva noastră a avut un mesaj impresionant pentru adversară.

„Azi (n.r. – marţi) a fost destinat să fie ziua ta. O meriți total, a fost cel mai greu meci pe care l-am jucat în termeni de emoții și de stăpânire a lor. A trebuit să lupt, asta este competiția, dar cumva știam că nu e fair-play. Fie ca Dumnezeu să te protejeze, să o protejeze pe sora ta, pe familia ta și pe toți oamenii (n.r. din Ucraina). Fie ca toți să trăim în pace”, a scris Ana Bogdan.

Citeşte şi: Sorana Cîrstea a debutat cu victorie la Lyon şi se apropie şi mai mult de Halep

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS