18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMedvedev: „În momente ca acestea tenisul nu este atât de important!“

Medvedev: „În momente ca acestea tenisul nu este atât de important!“

Daniil Medvedev (Rusia) a devenit noul lider mondial din tenis, după ce a profitat de înfrângerea lui Novak Djokovic (Serbia), 4-6, 6-7(4) cu Jiri Vesely (Cehia), în sferturi la Dubai (Emiratele Arabe Unite). Performanța istorică reușită de Daniil Medvedev (26 de ani) s-a suprapus cu evenimentele triste provocate de președintele țării sale, Vladimir Putin, care a dat ordinul de invadare a Ucrainei.

Daniil Medvedev a fost întrebat, la Acapulco, despre invazia Rusiei în Ucraina, iar noul lider ATP a îndemnat la pace, la fel cum a procedat și Andrey Rublev.

„În momente ca acestea înțelegi că tenisul nu este atât de important! M-am trezit cu multe emoții. Apoi, Novak a pierdut. Nu știam că voi fi numărul unu dacă el pierde, indiferent de rezultatul meu de aici. Am primit mesaje și am înțeles ce se întâmplă.

Nu a fost ușor să văd știrile de acasă, eu aflându-mă aici, în Mexic. Vreau să promovez pacea în lume! Ca jucător de tenis, călătoresc în multe țări ale lumii și nu este ușor să aud astfel de știri”, a spus Daniil Medvedev, citat de Prosport.

Citește și: Emma Răducanu a rezistat doar două seturi pe teren la Guadalajara

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS