20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGabi Ruse a făcut o nouă „victimă“ cu nume! Românca a trecut de Badosa la Dubai

Gabi Ruse a făcut o nouă „victimă“ cu nume! Românca a trecut de Badosa la Dubai

Gabi Ruse este într-o formă fantastică şi la Dubai. Jucătoarea noastră, care are ca obiectiv intrarea în top 50 WTA, a izbutit o victorie mare cu iberica Badosa, în primul tur. A fost 6-3, 5-7, 6-4 pentru Ruse, care şi-a asigurat, astfel, prezenţa în optimile turneului.

Meciul a debutat cu două break-uri, unul de fiecare parte, dar apoi s-a mers cap la cap până la scorul de 4-3. Atunci a fost momentul decisiv al primului set, pentru că jucătoarea noastră a mai luat un break, iar apoi a trecut în faţă pe tabelă după 6-3. În actul secund, Gabi a câştigat pe serviciul advers la 4-4, dar nu a reuşit să mai câştige niciun game până la final. Iberica şi-a ridicat brusc nivelul de joc, nu a cedat presiunii şi a împins meciul în decisiv după 7-5.

În ultimul set, Badosa s-a aflat în avantaj şi a avut un plus de prospeţime la capitolul fizic doar în primele cinci game-uri. Iberica ajunsese chiar la 4-1 şi părea că s-a desprins decisiv în meci, doar că Ruse nu a renunţat! Treptat, jucătoarea noastră a adunat punct cu punct şi a izbutit să restabilească egalitatea la patru, spre surprinderea majorităţii. Mai mult de atât, Ruse a prins tupeu, iar jocul i-a mers perfect până la final. Aceasta a făcut un nou break şi a servit perfect pentru 6-4 şi calificarea în optimi.

În faza următoare a competiţiei, Gabi Ruse se va duela cu Simona Halep, cea care a trecut fără emoţii de Riske, în primul tur.

Citeşte şi: Semifinala din Rusia a epuizat-o! Irina Begu, învinsă în primul tur la Dubai

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS