10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisŞtim semifinalele AO pe tabloul feminin! Barty şi Swiatek, favorite la finală

Ştim semifinalele AO pe tabloul feminin! Barty şi Swiatek, favorite la finală

Poloneza Iga Swiatek, numărul 9 mondial, şi americanca Daniele Collins, ocupanta locului 30 în clasamentul WTA, vor fi adversare în semifinalele turneului de tenis Australian Open, după ce au câştigat meciurile disputate joi la Melbourne, în cadrul primului turneu de Mare Şlem al anului. De asemenea, în cealaltă parte a tabloului, în penultimul act se întâlnesc Ashleigh Barty şi Madison Keys.

Swiatek (20 ani), campioană la Roland Garros în 2020, a învins-o în sferturile de finală, cu, 4-6, 7-6 (7/2), 6-3, pe estoniana Kaia Kanepi (115 WTA), la capătul unei partide la fel de dificile ca cea din turul precedent, în care a trecut de românca Sorana Cîrstea (5-7, 6-3, 6-3). Acesta a fost cel mai lung meci din cariera polonezei, care a avut nevoie de trei ore şi un minut pentru a trece de Kaia Kanepi.

Jucătoarea din Estonia a produs mai multe surprize în acest an, eliminându-le între altele pe germanca Angelique Kerber (20 WTA) în primul tur la Australian Open, iar apoi pe belarusa Arina Sabalenka, numărul 2 mondial, în optimile de finală. 

Iga Swiatek se va lupta pentru un loc în finala de la Melbourne cu americanca Danielle Collins (28 ani, locul 30 WTA), care a pus capăt aventurii franţuzoaicei Alize Cornet, în faţa căreia s-a impus cu 7-5, 6-1, după o oră şi 28 minute de joc. Americanca a mai atins semifinalele la Australian Open în urmă cu trei ani.

Citeşte şi: Halep s-a îndepărtat de Top 10, dar poate recupera punctele la turneul ei favorit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS