12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisFără mari probleme cu Frech! Simona Halep a convins în primul meci de la AO

Fără mari probleme cu Frech! Simona Halep a convins în primul meci de la AO

Simona Halep a jucat excelent în primul său meci de la Australian Open 2022 și primul după triumful de la Melbourne. Sportiva noastră nu a întâmpinat probleme serioase în duelul cu Magdalena Frech, din turul 1, pe care a și învins-o în minimum de seturi, scor 6-4, 6-3. A fost o victorie importantă, care îi oferă Simonei un plus de energie și motivație pentru ceea ce va urma în meciurile viitoare de la AO.

Primul set a fost la îndemâna Simonei, chiar dacă scorul pare să nu o spună. De la 2-2, Halep a controlat jocul, s-a distanțat la 5-2 cu două break-uri și și-a făcut viața mai ușoară. Chiar dacă Frech s-a apropiat la scor după un rebreak și un serviciu bun, Halep a închis setul cu 6-4.

În actul secund, lucrurile s-au complicat pentru campioana de la Wimbledon din 2019. Chiar dacă a început cu 1-0, poloneza a luat trei game-uri consecutive și a reintrat în meci. Apoi, Simona a replicat cu un rebreak, iar egalitatea a reapărut pe tabelă la trei. Practic, de la 3-1, jocul polonezei nu a mai funcționat deloc, de aici și greșelile neforțate, precum și loviturile imprecise din poziții accesibile. Halep nu a iertat nicio minge din momentul în care a simțit că este la conducerea meciului, nu a mai cedat niciun game și s-a impus clar, scor 6-3.

Halep a încheiat cu 4 aşi şi o dublă greşeală, Frech făcând 3 duble greşeli. Fără a avea cifre impresionante la serviciu, Simona a fost totuşi net superioară adversarei sale. Halep a avut de două ori mai multe mingi direct câştigătoare, 25-12, făcând şi mai multe erori neforţate, 27-22.

Haddad Maia, următoarea adversară

Românca şi-a asigurat un cec de 154.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, iar în turul secund o va înfrunta pe Beatriz Haddad Maia (Brazilia). Meciul va avea loc joi dimineaţă.

Haddad Maia a fost suspendată provizoriu în trecut, după ce a fost depistată pozitivă la un control antidoping.

Simona Halep și Beatriz Haddad Maia s-au mai duelat o singură dată până acum într-un meci oficial, tot în cadrul unui turneu de Grand Slam și tot în turul secund, la Wimbledon 2017. Halep a câștigat atunci relativ lejer, cu 7-5, 6-3.

Următoarea adversară a Simonei Halep de la Australian Open nu a cucerit niciun titlu WTA la simplu, iar cea mai bună poziție ocupată în clasament a fost 58 WTA, în anul 2017! De asemenea, Beatriz Haddad Maia este componentă a echipei de Fed Cup a Braziliei, având un palmares de 18 victorii și 10 înfrângeri în competiția inter-țări. 

Citește și: Zi de graţie pentru românce la AO! Jaqueline, în turul 2 după un meci de mare luptă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS