17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMeci perfect, calificare meritată! Gabi Ruse nu i-a dat nicio șansă Jasminei Paolini

Meci perfect, calificare meritată! Gabi Ruse nu i-a dat nicio șansă Jasminei Paolini

Gabriela Ruse are parte de un start lansat la Australian Open. Sportiva noastră, calificată direct pe tabloul principal, a obținut un prim succes important și, implicit, calificarea în turul secund al turneului de la Antipozi. Ruse a trecut, luni dimineață, de italianca Jasmine Paolini (52 WTA), cu scorul de 6-1, 6-3, în doar o oră și 10 minute de joc.

Partida a debutat cu trei break-uri, două reușite de româncă, unul de Paolini. Gabi a reușit, apoi, să se mai calmeze și să servească din ce în ce mai bine. Datorită jocului său ofensiv, și-a forțat adversara sa să comită din ce în ce mai multe erori. Treptat, sportiva din România nu a mai cedat niciun game în primul set și s-a impus cu 6-1.

Ruse a jucat perfect până la final

În actul secund, Paolini a început tare, cu break, dar Ruse a replicat imediat și a preluat conducerea cu 2-1. La 2-2, italianca a trecut din nou în față cu break, dar Gabi s-a ținut aproape și a egalat din nou, iar până la final a fost imperială. S-a încheiat 6-3 pentru jucătoarea din România, care a acces spectaculos în turul secund. Practic putem spune că Ruse a spart gheața într-un turneu de Grand Slam chiar la primul ei meci disputat pe tabloul principal de la Australian Open! Gabi mai evoluase pe tablourile principale de la Wimbledon și US Open, dar s-a oprit de fiecare dată în turul inaugural.

Ruse a încheiat cu 4 aşi şi cu 4 duble greşeli, a avut procentaje de reuşită mai bune la ambele servicii decât adversara, a fost superioară şi la winners, 17-6, dar a avut şi mai multe erori neprovocate (24-20).

Ruse avea 2-1 în meciurile directe cu Paolini, pe care a mai învins-o pe hard în 2019, în turul al doilea al calificărilor la US Open, cu 6-3, 6-1, şi anul trecut în Billie Jean King Cup, cu 1-6, 6-3, 6-4. Paolini s-a impus pe zgură, în 2016, în optimi la Mamaia, cu 6-3, 6-4.

Gabriela şi-a asigurat un cec de 154.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, urmând să joace în turul secund cu rusoaica Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 28, care a trecut de Claire Liu (SUA) cu 6-4, 6-4. Ruse o va înfrunta în premieră pe Kudermetova (24 ani, 32 WTA).

Citește și: Şase românce vor lua startul în proba de dublu de la Australian Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS