19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDjokovic: „Sunt foarte dezamăgit, mă simt inconfortabil, dar respect decizia Curţii!“

Djokovic: „Sunt foarte dezamăgit, mă simt inconfortabil, dar respect decizia Curţii!“

„Telenovela“ s-a încheiat duminică dimineață, când cei trei judecători au respins apelul lui Djokovic! Sârbul trebuie să achite și cheltuielile de judecată, va fi deportat și, cel mai probabil, i se va interzice să intre în Australia timp de trei ani!

Novak Djokovic a comentat decizia instanței de a-l expulza din Australia și le-a transmis un mesaj adversarilor săi.

„Aș vrea să fac o mică declarație pentru a vorbi despre rezultatul procesului. Îmi voi lua timp de odihnă și de recuperare, înainte de a face alte comentarii. Sunt foarte dezamăgit de modul în care s-a decis nerevizuirea deciziei de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia pentru a juca la Australian Open. Respect decizia Curții și voi coopera cu autoritățile în legătură cu plecarea mea din Australia.

Mă simt inconfortabil, știind că toată atenția a fost asupra mea în ultimele săptămâni și sper că acum ne putem concentra cu toții pe tenis și pe turneul pe care îl iubesc. Aș vrea să le urez tuturor jucătorilor, oficialilor de turneu, staff-ului, voluntarilor și fanilor gânduri bune! În final, aș vrea să mulțumesc familiei, prietenilor, echipei, suporterilor și conaționalilor mei pentru sprijinul permanent! Ați fost o sursă grozavă de putere pentru mine”, a declarat Novak Djokovic.

Se schimbă favoriţii la AO

Nole va pleca din Australia în Emiratele Arabe Unite, acolo unde sârbul deține o proprietate și este extrem de apreciat. Djokovic a primit, în anul 2020, „viză de aur”, respectiv rezidență pentru 10 ani în Emirate, după ce a câștigat Dubai Open. 

Novak Djokovic, care trebuia să joace împotriva conaționalului Miomir Kecmanovic în turul inaugural, va fi descalificat din turneu, iar organizatorii îl vor înlocui pe sârb cu lucky loserul Salvatore Caruso (Italia)!

De asemenea, turneul de la Australian Open va avea un alt favorit principal! Rusul Daniil Medvedev (2 ATP) va fi cap de serie numărul 1 pentru prima oară în carieră la un turneu de Grand Slam! Al doilea favorit al competiției va fi neamțul Alexander Zverev (3 ATP), cel care a triumfat la Turneul Campionilor 2021.

Citeşte şi: Reacțiile jucătorilor după ce Novak Djokovic nu va participa la Australian Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS