28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDjokovic nu a respectat carantina şi riscă închisoarea: „Este o încălcare clară a legilor!“

Djokovic nu a respectat carantina şi riscă închisoarea: „Este o încălcare clară a legilor!“

Novak Djokovic (34 de ani) a recunoscut că a mers la un eveniment public infectat cu Covid, iar acum riscă o pedeapsă usturătoare! Liderul mondial ar putea fi sancționat cu până la 3 ani de închisoare. Nole a recunoscut că s-a întâlnit cu un jurnalist de la L’Equipe după aflarea rezultatului testului.

Cu toate că a păstrat distanțarea socială, Novak Djokovic a încălcat legea din Serbia! Conform articolului 248 din Codul Penal al Serbiei, liderul mondial riscă o pedeapsă cu închisoarea, scrie news.com.au.

„Persoanele care în timpul pandemiei nu acționează conform legilor, deciziilor sau ordinelor impuse pentru a respecta măsurile de prevenție, vor fi pedepsite cu o amendă sau cu închisoarea de până la 3 ani”, se menționează în articolul 248 din Codul Penal.

Mai mult, premierul Serbiei, Ana Brnabic, s-a pronunțat în legătură cu cazul lui Novak Djokovic, spunând că liderul ATP riscă să fie pedepsit: „Este o încălcare clară a legilor. Dacă ești testat pozitiv, trebuie să intri imediat în izolare!”, a declarat Ana Brnabic.

După interviu a intrat în izolare

Deși s-a spus că a participat la un eveniment dedicat copiilor și s-a pozat cu aceștia fără mască, după ce a fost depistat cu coronavirus, Novak neagă acest lucru.

„Pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a-mi îndeplini un angajament de lungă durată pentru un interviu și o ședință foto L’Equipe! Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepția interviului pentru L’Equipe. M-am simțit obligat să merg mai departe și să particip la interviu, deoarece nu voiam să dezamăgesc jurnalistul, dar m-am asigurat că păstrez distanțarea socială și că port mască, cu excepția cazului în care mă fotografia! În timp ce m-am dus acasă după interviu să mă izolez pentru perioada necesară, reflectând, am realizat că am greșit și că trebuia să reprogramez interviul”, a recunoscut Djokovic.

Citeşte şi: Ruse şi Cristian au cedat clar la Sydney, în faţa unor adversare mult mai puternice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS