17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisEmma Răducanu, făcută „KO“ de Rybakina, în primul tur de la Sydney

Emma Răducanu, făcută „KO“ de Rybakina, în primul tur de la Sydney

Emma Răducanu a părăsit turneul WTA de la Sydney din runda inaugurală, campioana de la US Open 2021 suferind una dintre cele mai severe înfrângeri din carieră. Britanica a câștigat doar un singur game și a fost depășită în doar 55 de minute de Elena Rybakina. Locul 18 în ierarhia mondială, Emma, a fost învinsă categoric, scor 6-0, 6-1 de a noua favorită de la Sydney.

Sportiva britanică a fost complet depăşită la primul ei meci din acest sezon (55 de minute), după ce a fost nevoită să renunţe la turneul de la Melbourne de săptămâna trecută din cauza unui test pozitiv la Covid-19. Emma a comis șase duble greșeli și a avut procentaje incredibil de slabe la serviciu (53.6% puncte câștigate cu primul și 13.3% cu al doilea). Răducanu a reușit să câștige singurul game după o serie de nouă consecutive ale adversarei. În total, Emma a câștigat 33 de puncte, spre deosebire de cele 55 ale advesarei.

Campioana de la US Open, care a pierdut ultimele sale trei meciuri în circuit, va participa în premieră la Australian Open (17-30 ianuarie).

Deși Emma Răducanu se află pe o pantă descendentă a carierei, Mats Wilander crede că tânăra de 19 ani poate face o figură frumoasă la Australian Open, competiție care va debuta pe 17 ianuarie.

„Dacă Emma va reuși să-și valorifice calitățile ei de atletă și să ajungă până în sferturile de finală, atunci, da! Poate să spere la titlu! Însă e foarte greu, întrucât apasă pe umerii ei o presiune ciudată după ce a câștigat US Open. Trebuie să facă eforturi supraumane pentru a reuși asta”, a spus Mats Wilander, potrivit Tennis World USA.

Citeşte şi: Novak Djokovic, cap de serie la AO în ciuda problemelor. Halep, a 14-a favorită

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS