9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona, din nou imperială! Românca e campioană la Melbourne, în primul turneu din 2022

Simona, din nou imperială! Românca e campioană la Melbourne, în primul turneu din 2022

Se pare că anul 2022 a început cum nu se putea mai bine pentru Simina Halep, care ne demonstrează că a rămas cea mai valoroasă tenismenă a României. Sportiva noastră a bătut tot la Melbourne, în primul turneu al anului, iar în marea finală a defilat cu Kudermetova, una dintre sportivele de excepție din noua generație. A fost 6-2, 6-3 pentru Simona, care a făcut un turneu excepțional și a prins extrem de multă încredere înaintea startului Australian Open.

Meciul a debutat sub semnul echilibrului, iar rusoaica a reușit primul break al meciului la scorul de 1-1. A fost momentul cheie al actului întâi, pentru că Halep s-a ambiționat și a început să joace de excepție. Treptat, fosta campioană de la Wimbledon a luat punct după punct, indiferent de serviciu și s-a distanțat în set. Kudermetova nu a mai avut răspuns, fiind năucită, practic, de loviturile exacte ale Simonei, iar primul set s-a încheiat 6-2 în favoarea jucătoarei din România.

În actul al doilea, rusoaica a început tare și s-a distanțat la 2-0. Serviciul Simonei nu a funcționat la nivel optim, dar, chiar și așa, a reușit să revină în meci prin slice-uri și lunguri de linie care au încurcat-o pe adversara sa din finală. Partida s-a reechilibrat la scorul de 3-3, dar Halep a trecut în față din nou, cu un nou break. La scorul de 5-3, Kudermetova a cedat din toate punctele de vedere, ia Simona a devenit noua campioană de la Melboune.

Se apropie de o sumă impresionantă câştigată din turnee

Românca și-a asigurat un premiu de 31.000 de dolari la capătul primei săptămâni din 2022 în circuitul WTA! Totodată, Halep mai are nevoie de 20.000 de dolari pentru a depăși pragul de 38 de milioane de dolari câștigate din premiile la turnee. Ținând cont că se află pe tabloul principal la Australian Open (17 – 30 ianuarie), acolo unde prezența în primul tur e recompensată cu 90.000 de dolari, Simona va depăși pragul celor 38 de milioane câștigate din tenis la sfârșitul lunii.

Reamintim că sportiva din Constanţa va urca cinci locuri în ierarhia mondială, până pe 15 WTA, devansându-le pe Emma Răducanu (Marea Britanie, 18 WTA), Angelique Kerber (Germania, 17 WTA) și Elina Svitolina (Ucraina, 16 WTA).

Citește și: Lucian Zlotea a primit întăriri! Nikolina Asceric a semnat cu SCMU Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS